A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Kép: Rock'n Roll Monkey // Unsplash

Alig várják a cégvezetők, hogy a gépek elvegyék a munkát

Az adatfeldolgozás egyre több vállalkozásnak esik nehezére, a többség a mesterséges intelligencia alkalmazásában látja a megoldást – derült ki az EY közleményéből.

A cég 25 ország több mint ezer cégvezetőjét kérdezte meg arról, hogy bírnak a vállalkozások a rengeteg felgyűlt adattal.

Kiderült, hogy szinte sehogy – a válaszadók 49 százaléka mondta, hogy több időt gyűjt adatkezeléssel, mint elemzésével, ez viszont a fejlesztések kárára megy, hisz az információfeldolgozás az egyik legfontosabb lépés az üzleti stratégia kidolgozásakor.

A megkérdezett cégvezetők több mint fele szerint az adatkockázat a legnagyobb kihívás, amivel szembenéznek a beszámolók elkészítése során.

Persze van megoldás: a gépek.

A válaszadók 72 százaléka a mesterséges intelligencia felhasználásában látja a jövőt, szerintük öt éves távlatban a gépagyak, az automatizálás és a blockchain lesznek a legfontosabb technológiák.

Az adat az új olaj, de hiába, ha képnézegető állatokká válunk

Kép: Rock’n Roll Monkey // Unsplash

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő