Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Taun Stewart // Unsplash

Akár 300 ezer eurós kezdő fizetést is adhat a Tesla a német gyárában

De ehhez valami „különlegeset” és komoly munkatapasztalatot várnak el.

Legalább nyolc év munkatapasztalatot és valami „különlegeset” kell magával hoznia a munkavállalónak, aki a gyártásirányítási vezetője akar lenni a Tesla gigagyárának a Berlin melletti Grünheidében – írja a Handelsblatt online kiadása.

A pozícióban emellett jól kell tudni dolgozni nyomás alatt, és el kell viselni, hogy akár éjszakánként is fontos ügyekben kereshetik telefonon.

Cserébe akár 300 ezer eurós éves fizetést is kaphat, aki megfelel a követelményeknek.

A Handelsblatt megszólaltatott több, az autópiacon és gyártásban járatos szakértőt, akik szerint az új gyár más vezető pozícióiban a reálisan elvárható fizetés évi 150-200 ezer euró körül mozog. A Grünheidben épülő gyár várhatóan idén júliusban kezdi meg a termelést. Addig még 350 betöltetlen pozícióra kell munkatársakat találnia a cég személyzetiseinek.

Nem lesz könnyű mindenhova embert találni

A Handelsblatt szerint a jelentős tapasztalatot igénylő vezetői pozíciókra Németországban könnyű lesz megfelelő jelölteket találni.

A gyárban folyó lítiumionos akkumulátorok gyártásához azonban sokkal nehezebb lesz munkatársakat felvenni.

Nemcsak a német munkavállalók tapasztalata hiányzik ehhez, de a Tesla konkurenciája is aktív az országban: a Volkswagen is akkugyárat épít éppen Salzgitterben, az Opel Kaiserslauternben teszi ugyanezt, kínai piaci szereplők pedig Saarlandban és Erfurtban terveznek hasonlót.

Borítókép: Taun Stewart // Unsplash

Oszd meg!