Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Kép: Donald Trump hivatalos Facebook-oldala

A világ legnagyobb csalója Trumpnál könyörög, hogy csökkentse a 150 éves börtönbüntetését

Bernie Madoff a valaha volt legnagyobb piramisjátékát hozta össze, majd meglépett 20 milliárd dollárral.

Petícióval fordult Donald Trump amerikai elnökhöz a világ legnagyobb svindlere, Bernie Madoff – bukkant rá a CNBC gazdasági hírportál. Az Igazságügyi Minisztérium honlapján fellelhető dokumentum szerint Madoff nem elnöki bocsánatért nyújtott be kérelmet, ami a felmentését jelentené, hanem a kiszabott büntetés idejének csökkentését szeretné elérni.

Bernie Madoff 81 éves, jelenleg éppen 150 éves büntetését tölti egy észak-karolinai börtönben, miután 2009-ben 11 rendben találták bűnösnek, amiért dollármilliárdokat csalt el a legnagyobb piramisjátékban valaha.

Egy időben a Wall Street legelismertebb és legbefolyásosabb befektetői között tartották számon, 1996 és 2003 között a Nasdaq tőzsde elnöke is volt. Sokáig nem sejtették, hogy a saját nevét viselő Bernard L. Madoff Investment Securities befektetőcégével valójában a történelem legnagyobb Ponzi-sémáját üzemeltette, összesen 65 milliárd dollárral károsította meg ügyfeleit. Végül fiai buktatták le a Madoffot.

Elnézve Trump korábbi megszólalásait, elég gyenge esélyekkel indul Madoff, hogy elfogadja kérelmét az elnök: a Wall Street-i körökkel amúgy jó viszonyt ápoló Trump 2009-es könyvében mocsoknak és parazitának nevezte Madoffot, az ítélet után pedig visszautasította, hogy Madoff felesége bérbe vegye az egyik ingatlanát New Yorkban.

Borítókép: Donald Trump hivatalos Facebook-oldala


 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."