Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A világ leggazdagabb magyarja vészharangot kongatott a bitcoin miatt

A jövő héten elkezdődik a határidős kereskedés, kemény menet lesz, de Peterffy is beszáll.

Indul a bitcion határidős kereskedése, de Péterffy Tamás (aki a világ leggazdagabb magyarja, lásd a magyar Forbes 2017. novemberi lapszámát) megkongatta a vészharangokat.

Az Interactive Brokers alapítója a CNBC „Fast Money” c. műsorában azt mondta, hogy a bitcoin értéke meghaladhatja a százezer dollárt, mielőtt fejest ugrik a szakadékba, és ez a kisebb brókercégeket ki fogja végezni, és  elszámolóházakat is magával ránthat.

cover_1_new_2017_nov_peterffy

„Elképesztő, nagyon kíváncsi vagyok, mert ez valami fantasztikus dolog”- mondta Péterffy a telefonos interjúban- „Fantasztikus, hogy az emberek mennyire buták” – mondta, és hozzátette, hogy neki egy darab bitcoinja sincs, ennek ellenére hétfőtől náluk is engedélyezik a bitcoin határidős kereskedését, de a shortolást nem teszik lehetővé.

A Bitcoin izgalmas hetet tudhat maga mögött,  villámgyorsan felment az értéke először  10 ezer dollárra, majd onnan felugrott 19 ezerre, jelenleg 17 ezer körül mozog.

Oszd meg!