rövid hír

A magyar Telenor megszerzésének főszereplője kerül a meghalt cseh milliárdos helyére

Forbes
2021. március 30. 2 perc olvasás

Ladislav Bartoníček eddig a PPF Csoport félszázálékos tulajdonrészével rendelkezett.

Hétfőn járta be a világsajtót a leggazdagabb cseh, Petr Kellner hétvégi halálának híre. Kellner 17,5 milliárd dollárra becsült vagyont hagyott maga után, és a PPF Csoport befektetési cégét, amelynek 98,93 százalékos tulajdonosa is volt.

Kellnerről hétfőn írtunk, a cikkben idézünk egy cseh gazdasági újságírót, aki szerint halála várhatóan csak időlegesen rengeti meg kiterjedt érdekeltségeit szerte a világban.

Ki volt a magyar Telenor helikopterbalesetben meghalt tulajdonosa, aki mindenkit lekörözött a régióban?

Utódlásáról a PPF élén gyorsan gondoskodtak. A milliárdos érdekeltségébe tartozó magyarországi Telenor hétfőn sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben azt írják,

„Ladislav Bartoníčeket, a PPF Csoport egyik részvényesét” nevezték ki, hogy innentől a csoport összes tevékenységét írányítsa.

„A társaság kijelenti, hogy az alapító Petr Kellner eltávozása nincs hatással a PPF Csoport napi működésére. A PPF Csoport tovább folytatja befektetési terveit és követi jövőképét, amelyet Petr Kellner és munkatársai közösen fogalmaztak meg” – áll a közleményben.

Bartoníček eddig a cég telekommunikációs és médiabefektetéseiért volt felelős, a tulajdonrésze 0,535 százalék volt. Főszerepe volt abban, hogy 2018-ban a PPF megszerezte a norvég anyacégtől a Telenor közép-európai vállalalatait, köztük a magyart is.

Ezután nem sokkal interjút adott a Forbes.hu-nak. Ebben azt mondta, zökkenőmentesen tudtak tárgyalni a norvégokkal a 2,8 milliárd eurós üzlet nyélbe ütéséről, és nem tartotta kizártnak, hogy hamarosan újra Pannonnak hívják majd a távközlési céget.

Borítókép: Ladislav Bartoníček Fotó: Orbital Strangers