Xeropan. Kép: Orbital Strangers
rövid hír

Magyar siker: piacvezető debreceni startup a legmenőbb edtech-cégek közt

Forbes
2021. április 15. 2 perc olvasás

A debreceni Xeropan több kategóriában is a döntőben végzett a világ legmenőbb oktatástechnológiai cégei közt. A startup teljesítményére már több tőkealap is felfigyelt.

Aratott a 2021-es Edtech Awards díjkiosztóján a debreceni Xeropan: több kategóriában is döntőbe jutott, a legjobbak közt végzett a világ legmenőbb oktatástechnológiai cégeit rangsoroló versenyén.

Az Edtech Awards az oktatástechnológiai biznisz (educational technology – EdTech) egyik legmenőbb díja, a szféra legjobb, leginnovatívabb, legnagyobb hatású cégei kapják meg a kitüntetéseket az Edtech Digest nevű szakportáltól. Több kategória is van, a Cool Tool díjat kapják meg az új ötlettel, megoldásokkal jelentkező startupok, a debreceni Xeropan két platformja is döntőbe jutott a Cool Tool több alkategóriában. Az egyik legjobb „Nyelvtanulási megoldás” lett a Xeropan, míg a Xeropan Classroom a „Tanulásmenedzsment megoldás” és a „Személyre szabott tanulási megoldás” csoportokban is a legjobbak között végzett.

Mile Ferenc (b) és AlGharawi Attila. Forrás: Orbital Strangers

A digitális nyelvtanuló szoftvert fejlesztő Xeropan itthon messze piacvezető és amúgy világpiaci tényező: a százhatvan országból egymillió letöltést meghaladó, tizenöt nyelvből angolra tanító online alkalmazás két ötletgazdája és tulajdonosa, AlGharawi Attila és Mile Ferenc. Sztorijukat a januári magazinunkban írtuk meg, akkor úgy fogalmaztak: ők akarnak lenni a Duolingo rémálma.

A cég angol nyelvoktató alkalmazása már hosszabb ideje a piacon van, tavaly ősszel debütált tanároknak kifejlesztett tanulásmenedzsment rendszerük, a Xeropan Classroom

A cég nyújtotta lehetőségekre több komoly piaci szereplő is felfigyelt már, befektetőként beszállt az állami hátterű MFB Növekedési Tőkealap és az Infokommunikációs Állami Tőkealap is, valamint a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonitás Kockázati Tőkealap is tulajdonossá vált.

Borítókép: Xeropan // Orbital Strangers