Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

A közösségi a cégautók jövője – terjeszkedik a magyar milliárdos autómegosztója

Daimler-modellekkel bővül az egy éve működő Share Now szolgáltatása, jelentette be a cég.

Az egyelőre 240 autót működtető vállalkozás a budapesti szolgálati zónát is bővíteni fogja, a közlemény szerint 2020 folyamán „főként a város északi részén, a budai és a pesti oldalon egyaránt”. Ezen felül a Share Now for Business nevű megoldás is érkezőben van, a cég szerint ez lehet a cégautók jövője.

A flottába új modellek is érkeznek majd, ezeket a Daimler adja, vagyis Mercedesek lesznek. Nem meglepetés, hiszen az autómegosztó mögött a BMW és a Mercedes korábban összeolvadó szolgáltatója áll.

A bejelentett újításokon túl a Share Now az elmúlt egy év statisztikáit is megosztotta: a felhasználók összesen hárommillió percet vezettek, legtovább a Mini Cabriókat bérelték, átlagosan 40 percig.

„A megtett utak átlagos hossza 8,5 kilométer, a leghosszabb út pedig ennek majdnem százszorosa, összesen 828 kilométer volt; a rekorder felhasználó az egynapos bérlési csomagot igénybe véve autózta be teljes Kelet-Magyarországot egy X1-es BMW-vel a Budapest–Szeged–Kecskemét–Debrecen-Budapest útvonalon” – írják.

A felhasználók kedvence egyébként a BMW i3-as modell, legalábbis a Share Now által megkérdezett 1200 ügyfél negyede erre az autóra voksol.

57 százalékuk spontán utazásokra, 17 százalékuk munkába járásra használja a szolgáltatást. Érdekesség, hogy 70 százalékban olyan emberek adtak választ, akik maguk is rendelkeznek saját autóval.

A Share Now 16 európai országban van jelen, összesen 14 ezer autóval, ezek közül 3550 teljesen elektromos modell. A cég hazai szárnyát, a budapesti székhelyű Share Now Magyarországot a Veres Tibor milliárdos érdekeltségébe tartozó Wallis Csoport üzemelteti.

Veres Tibor a Forbes magyar milliárdosokat rangsoroló 2020. januári listáján 194 milliárd forintra becsült vagyonával a hatodik helyet foglalja el.

Kép: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa // Orbital Strangers

Oszd meg!