Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Közel-Keleten terjeszkedik tovább a Wizz Air

Abu-Dzabiban alapít légitrásaságot a Wizz Air, derült ki a cég közleményéből.

A Wizz Air Abu Dhabi névre keresztelt cég 2020 második félévében indulhat, a Wizz Air a helyi Abu Dhabi Development Holding Company PJSC-vel közösen alapítja. Ez lesz a magyar gyökerű társaság első Európán kívüli vállalkozása.

Az új cég kizárólag a legmodernebb Airbus A321neo típusú gépeket üzemelteti majd, a sikeres ultra low-cost működési modell változatlan. Ez alapján a típust valószínűleg a magyar bázisú Wizz-gépekhez hasonlóan 239 fősre székezik majd.

A közlemény szerint az új Wizz-cég ötmilliárd embernek nyitja meg a kapuit Európán és túl. Az útvonalakról annyit árultak el, hogy nem csak Európa felé, illetve a Közel-Keleten belül, de India és Afrika felé is repülhetnek majd hosszabb távon. A vendégmunkás-forgalom az Emirátusokba ugyanúgy jelentős, mint Európa keleti és nyugati fele között, olcsó járatokkal könnyen lehet ott is a piacokat stimulálni, a forgalmat nagy mértékben növelni.

Jelenleg a Wizz Air öt kelet-európai városból üzemeltet járatokat az Egyesült Arab Emirségekbe, de nem a főváros Abu-Dzabiba, hanem a turisták számára izgalmasabb Dubajba. Az új légitársaság indulásával vélhetően mindkét városba lesz majd kapcsolat Budapestről is és átszállással Wizz-gépeken lehet majd eljutni akár az Indiai szubkontinens országaiig.

Kép: Orbital Strangers

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója