Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A kormány visszaforgatja az idő kerekét: hat alapvető élelmiszer árát kell csökkenteni

A kormányfő mindezt a Facebook oldalára kitett videóban jelentette be. 

„A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés után. 

Február 1-től minden üzletben át kell állni erre az árszintre. Az áfa szintje marad, ahhoz a kormány nem nyúl. 

Az üzemanyagár-plafon és a kamatstop mellett így újabb intézkedést hozott a kormány, amivel a durván emelkedő infláció ellen veszi fel a harcot (nyilvánvalóan nem függetlenül attól, hogy bő 80 nap múlva lesznek az országgyűlési választások). Az alapvető élelmiszerek árának emelkedése vélhetően nem lassult volna, erre számított a Hússzövetség is a csirke- és sertéshús esetében is, például.

A kormányfő arról nem beszélt, hogy meddig tart az intézkedés és hogy kompenzálják-e az élelmiszeripari, kereskedelmi szereplőket. Előzetes egyeztetés velük nem történt, vélhetően a Magyar Közlönyből derülnek majd ki a részletek. 

Oszd meg!