fotó: Thibault Penin // Unsplash
Fotó: fotó: Thibault Penin // Unsplash
Üzlet

A CEO után a HR-es nagyfőnök is távozik a McDonald’s éléről

Forbes
2019. november 05. 2 perc olvasás

A hétvégén kirúgta a saját CEO-ját a McDonald’s, mert viszonyt folytatott az egyik alkalmazottjával. Ezután a vállalat HR-igazgatója is jobbnak látta beadni a felmondását. 

A McDonald’s hétfőn jelentette be, hogy David Fairhurst is elhagyja a vállalatot. A bejelentést már az új CEO, Chris Kempczinski szignózta, aki a titkos párkapcsolat miatt lapátra tett Steve Easterbrook-ot váltotta a vezetői székben – írja az amerikai Forbes

Fairhurst akkor lett a HR-igazgató, miután Easterbrookot kinevezték CEO-nak. Az amerikai Forbes ugyan kereste a McDonald’s-ot, hogy magyarázatot kapjanak, miért távozik a HR igazgató, de azt a választ kapták, hogy magánügyeket a cég nem kommentál.

Azt nem tudni, hogy Fairhurst-nek mi volt a szerepe (ha volt egyáltalán) a kirobbant botrányban, sem azt, hogy miért adta be a felmondását. 

Hétfőn a McDonald’s részvényei 3 százalékpontot csökkenést mutattak. Amerikában rengeteg cégnek van házon belüli randizást tiltó szabályozása, azért, hogy elkerüljék a félreértéseket és a munkahelyi szexuális zaklatásos pereket. Ez utóbbi egyébként a McDonald’s-nál nem ismeretlen, a HR részleget többször vádolták azzal, hogy nem képesek megakadályozni az éttermeikben a zaklatásokat. Válaszul a cég trainingeket indított és létrehozott egy hotline-t, amin a személyzet közvetlenül jelentheti, ha zaklatás áldozatául esnek.  

A kirúgott CEO a Forbes értesülései szerint hathónapnyi végkielégítést kap, tavalyi kereste 16 millió dollár volt.