Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

bmw

A BMW toboroz és épít: 2020-tól épül az új gyár Debrecenben

Jól haladnak a BMW Group gyárának előkészítő munkálatai, az építés 2020 tavaszán kezdődik Debrecenben. A város önkormányzata jelenleg a városrész északnyugati külterületén található ipari terület előkészítési munkálatait végzi.

A BMW Group döntésének értelmében a jövőbeni debreceni gyáregységgel bővül majd a vállalat globális gyártóhálózata – áll a cég sajtóközleményében.

A környék közúti és egyéb infrastruktúra-fejlesztési előkészületei, valamint az északnyugati ipari park építkezést előkészítő munkafolyamatai a tervek szerint haladnak.

A BMW Manufacturing Hungary Kft. már az idei év végén felállítja a leendő üzem területén a 2020 tavaszán induló építkezési munkálatokhoz szükséges berendezéseket. Az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével jövő tavasszal veszi kezdetét.

Toboroznak és oktatnak is

2018 őszén a BMW Group karrierfejlesztő csapata aktív toborzási munkába kezdett Magyarországon, a debreceni gyár humán erőforrást felépítő és építkezési munkafolyamatokat előkészítő munkatársai pedig már idén nyáron munkába álltak.

2019. július 18-án a cég bejelentette, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum két oktatási intézményével karöltve Magyarországon is útnak indítja a német mintára kidolgozott duális szakképzés koncepcióját.

Az első oktatási év idén indul el: az ötéves szakképzésből az első kettőt a partneriskolákban, a három éven át tartó gyakorlati fejlesztést pedig a BMW Group gyárában teljesítik majd a résztvevők.

fotó: Hunter Newton // Unsplash

 

A jómód minden egyéb külsőségeivel is nyugodhatik ingadozó alapokon.