Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: BMW AG

A BMW 890 dollárért árulja luxusrollerjét

Az elektromos járgány a cég szerint már 2019-ben elérhető lesz. Ezzel párhuzamosan Németországban májusban végre legalizálják az utcai elektromos rollerhasználatot.

Miután bemutatták a minden korábbi BMW-nél nagyobb X7-es autótípust, a német autógyár a kisebb méretű kategóriákra fókuszál. A 799 euróért (890 dollár, azaz 251436 forint) árult elektromos roller hasonlókat tud, mint az olyan közösségi rollermegosztók járgányai, mint a Bird Rides, vagy a LimeBike.

Mivel a BMW a prémiumkategóriás ügyfeleket célozza meg, az árazást ehhez mérten lőtték be, és a rollerekért kért összeg több mint kétszerese a hasonló modellek áraihoz képest.

A roller súlya csupán 9 kilogramm, a matt fekete fényezésű jármű össze is csukható

– állt a cég csütörtöki közleményében. A roller egy töltéssel 12 kilométert képes megtenni, maximális sebessége 20 kilométer/óra. A típust a BMW a Micro Scooter nevű céggel közösen fejlesztette ki.

fotó: BMW AG

fotó: BMW AG

Az elektromos rollerek terjedése már régóta tart Amerika utcáin, míg Európában – köszönhetően a szigorúbb szabályozásnak – csak lassabban növekedett a használók száma. Németországban az elmúlt hónapban fogadták el azt az új törvényjavaslatot, mely szerint az elektromos rollerrel részt lehet venni a közlekedésben és jogosítvány sem kell hozzá.

A BMW a gyerekekre is gondolt: piacra dobnak egy nagykerekű rollert és egy olyan háromkerekű típust is, amire egy ülésként is használható doboz is felhelyezhető.

 

Oszd meg!