Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Bitrise, a HTTP Alapítvány és a Sanatmetal az IVSZ díjazottai között

A szakmai zsűri – melynek a Forbes.hu vezető szerkesztője, Zsiborás Gergő is a tagja volt – idén az év menedzsere, a digitális oktatás nagykövete, az év digitalizációs projektje, illetve az év innovációja díjak odaítéléséről döntött.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek és vállalkozások részére, akik és amelyek az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonegyedik alkalommal adták át a díjakat, ünnepélyes keretek között, a Menta konferencián, Sárváron.

A 2019-es Gyurós Tibor-díj győztesei:

Az év menedzsere: Birmacher Barnabás – Bitrise, CEO

A digitális oktatás nagykövete: Sisák Zoltán – HTTP Alapítvány, kuratóriumi elnök

Az év digitalizációs projektje: Lidl Magyarország Bt. – rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszer

Az év innovációja: WIWE mobil EKG, Sanatmetal Kft.

„A díjazott projektek és szakemberek eredményei a maguk területén mind alkalmasak arra, hogy előmozdítsák a digitális gazdaság térnyerését, valamint kiváló példái a magyar digitális gazdaság fejlődési potenciáljának, hiszen olyan vezetési módszerekről, innovatív ötletekről és technológiákról van szó, amelyek nemzetközi viszonylatban is kiemelkedők”– kommentálta a díjazottak listáját Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

A Birmacher Barnabás vezetésével működő Bitrise az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő magyar startupja létszám és bevétel tekintetében. A csapat több millió dollárnyi befektetéshez jutott az elmúlt időszakban, ami jól mutatja, hogy az alapötletet (mobilalkalmazás-fejlesztőket segítő szoftverplatform) mennyire egyedinek és innovatívnak ítélte a piac. 

 

Exkluzív: 20 millió dolláros befektetést kapott a legforróbb magyar startup, amibe Ashton Kutcher is beszállt

 

A digitális nagykövet címet elnyerő Sisák Zoltán az informatikai képzés egyik legmeghatározóbb alakja, aki sokat tett az iskolai rendszerű és az azon kívüli oktatás digitalizációjáért. Az általa vezetett és fejlesztett Cisco Hálózati Akadémia ma Magyarországon közel 15 ezer diáknak ad tanulási lehetőséget, de ő volt az alapítója a több mint 1500 tanárnak online képzést nyújtó Infotanár Mentor Programnak is.

Az év digitalizációs projektje elismerést idén a Lidl Magyarország Mesterséges Intelligencia alapú fejlesztése kapta, amelynek segítségével jelentősen csökkenthető az áruházlánc ökológiai lábnyoma. A projekt célja a friss áru diszponálási folyamata során hozott, korábban emberi mérlegelésen múló döntések teljes körű automatizálása. Ezzel a Lidl rövid szavatossági idő nyomán történő selejtezésveszteségei jelentősen visszaszoríthatók.

A WIWE mobil EKG kapta az év innovációja díjat: a mindössze 32 grammot nyomó, névjegykártya méretű eszköz a világ jelenleg legnagyobb tudással bíró, orvostechnikai minősítéssel rendelkező EKG eszköze. Az okostelefonokkal együttműködő WIWE képes a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére, illetve a mérést követően automatikusan elvégzi a jelek orvosi értékelését.

A borítóképen a Bitrise csapata, fotó: Orbital Strangers

 

Oszd meg!

Azért szeretem a közösségi médiát, mert olyan, mintha lenne egy újságom, csak veszteségek nélkül.