Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

8,5 millió dolláros befektetést kapott Barabási Albert-László hálózati orvostudományos cége, a Scipher

Lezárta első körös befektetését Barabási Albert-László, magyar hálózatkutató cége, a bostoni székhelyű Scipher Medicine a Khosla Ventures vezetésével. A hír a szeptemberi Forbesban jelent meg először. Keresd a róla készült portrét, a vele készült interjút és a könyvéről ír recenziót a szeptemberi Forbesban!

A bostoni székhelyű, részben Barabási Albert-László által alapított Scipher Medicine 8,5 millió dolláros első körös befektetést zárt augusztusban a szilícium-völgyi Khosla Venturesszel.

A gyógyszerek gyakran nem hatnak, ez nagy teher mind a pácienseknek, mind az iparágnak, a Scipher Medicine ezen szeretne változtatni azzal, hogy új, személyre szabott gyógyszereket fejleszt. Az első befektetési körtől a termékfejlesztés felgyorsítását remélik: az első terméket még az év vége előtt szeretnék bemutatni.

Barabási Albert-László, a Forbes szeptemberi címlaposa már a vele készített interjúnkon is mesélt a befektetésről.

“Ez új dolog nekem, általában kapálóztam az ilyesmik ellen, de most bekerültem a Scipher boardjába is, amit nem akartam. Nagyon érdekes tapasztalat belelátni egy boardnak a működésébe, amikor tényleg komoly pénzekről van szó. Hogyan kell ilyen céget építeni, hogyan kell tízmillió dollárt kérni befektetésként, hogyan kell ezt az egészet előkészíteni arra, hogy meg is adják ezt a pénzt.”

Lapozz bele a magazinba itt!

Oszd meg!