Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Egyre nagyobbra hízik az IT-s felvásárlásokkal Jászai Gellért cége

Ismét több milliárdos árbevételű vállalat többségi tulajdonát vette meg Jászai Gellért cége: a 4iG ezúttal a Spacenetben vett 70 százalékos részesedést, az erről szóló szerződést szerdán írták alá. Nem ez az első nagy felvásárlásuk ezen a területen. 

A Spacenet a Cisco kiemelt partnere Magyarországon az adatközpont és online hálózati megoldások területén.

Az adathálózati, IT security és adatközponti infrastruktúra megoldások implementálásával, üzemeltetésével foglalkozó vállalat tavalyi árbevétele meghaladta az 5,1 milliárd forintot – közölték a forbes.hu-val.

A társaság egyike azoknak a legmagasabb minősítéssel rendelkező Cisco Gold partnereknek Magyarországon, amelyek saját jogon nyújthatnak támogatási szolgáltatásokat megrendelőiknek. Emellett a vállalat a német DataCenter Group kizárólagos képviselője Magyarországon.

A Spacenet Zrt. többségi tulajdona a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába.

A 4iG Budapesti Értéktőzsdén publikált közleménye szerint

az akvizícióval az a céljuk, hogy fejlesszék a Cisco alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáikat, bővítsék hálózatbiztonsági tevékenységeiket, illetve megalapozzák az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál. 

Jászai cégének nem ez az első felvásárlása a szektorban: a 4iG nemrég a telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati service desk szolgáltatást nyújtó DTSM Kft.-t vette meg. Ezenkívül a távközlési piacon is terjeszkednek: aHungaro DigiTel többségének megszerzését követően a 4iG az Antenna Hungáriával közösen lép fel a hazai és régiós telekommunikációs piacon.

Borítókép: Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT


Oszd meg!