Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

340 milliós befektetést kapott a nagyvállalati egészségügyi startup, a Fitpuli

A Fitpuli a dolgozók okoskütyüiről tereli az egészségükkel kapcsolatos adatokat egy felületre.

A magyar piacon elsőként megjelent digitális vállalati egészségprogram tudományos kutatásokra épül, és az elmúlt időszakban komoly szakmai és tartalmi fejlesztésen esett át – írják közleményükben. A pénzt a Hiventures, illetve a Jeremie-pénzek újabb körös kiosztásáért felelős Solus Capital Zrt. és az Arete Zrt. biztosította A cég közleménye szerint a magvető fázisú forrásbevonásnak köszönhetően a Fitpuli alkalmazás további, folyamatos fejlesztése vált biztosítottá.

Hiszünk abban, hogy a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon jelentős értéket teremthet a Fitpuli. Mivel mind a munkáltatók, mind pedig a munkavállalók számára egyre inkább kiemelt téma az egészség, szolgáltatásunk képes ezeket a valós igényeket egészségnyereségbe fordítani. Célunk, hogy a hazai tapasztalatok alapján és a tőkebefektetésnek köszönhetően a közeljövőben kilépjünk a régiós piacra” – nyilatkozta Dr. Oláh Dániel, a FitPuli Kft. ügyvezetője.

A Fitpuli egy platformon gyűjti a felhasználó összes digitális alkalmazása és viselhető kiegészítője által mért adatokat, és ezt összekapcsolja az orvosi paraméterekkel, így képes személyre szabott visszajelzéseket adni. Látással és hallással kapcsolatos szűrővizsgálatokat is el tud végezni, valamint a laborleletek értelmezésében is támogatást nyújt.

Fitpuli: magyar startuppal erősít a régió egyik legnagyobb biztosítója, az Union

A felhasználók a nagyvállalati ügyfeleken keresztül kapnak hozzáférést az alkalmazáshoz. Így a munkáltatók átfogó képet kaphatnak dolgozóik globális egészségi állapotáról, az adott vállalat által bevezetett egészségprogramok eredményességéről és az egészségfejlesztési lehetőségekről. A Fitpuli adatvédelmi megoldásai garantálják, hogy a titkosított, egyedi személyes adatokhoz csakis az adott felhasználó férjen hozzá, a vállalatokhoz tehát kizárólag a trendeket bemutató, aggregált, anonim adatok juthatnak el.

Miért van ennek értelme az ingyenes magyar egészségügy mellett? 

A munkáltatók egyre gyakrabban építik be a fizetés mellé a különböző magánegészségügyi lehetőségeket is, hiszen hiába van ingyenes egészségügyi ellátás itthon, ha a hozzájutás körülményes.  Szakképzett munkaerőből hiány van, a cégeknek elemi érdeke kívánja, hogy a munkavállalója a lehető legegészségesebb legyen, ne hiányozzon, és rendesen el tudja végezni a munkáját. A Fitpuli lényegében egy fedél alá tereli azokat az extra információkat, amiket a kütyüink – okoskarkötők, okosórák és egyéb, kifejezetten aktivitást mérő eszközök – gyűjtenek rólunk, hogy átfogóbb képet tudjon kirajzolni a felhasználó egészségéről.

Igazán nagyot gurítani egy ilyen megoldás valószínűleg a tengerentúlon tudna, ahol nincs egységes, univerzális egészségügyi ellátás, és betegnek lenni legalább olyan jó ötlet, mint krokodilokkal teli vízbe lógatni a lábat, ezért még inkább szükség van a minél korábbi felismerésre és a minél hatékonyabb egészségügyi tervezésre.  Itthon az Union Biztosító és a Budapest Bank is használja már őket.

 

 

 

A bizalom az a nyersanyag, amelyből a pénz minden formáját verik.