Fotó: BBM / Budapest Bike Maffia
Üzlet

31 ezer szendviccsel segít a nélkülözőknek év végéig a Budapest Bike Maffia

Forbes
2020. december 04. 2 perc olvasás

31 nap alatt minimum 31 ezer szendvicset juttatna el nélkülözőknek a Budapest Bike Maffia. A kampányhoz többek között csatlakozott Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám és Scherer Péter is.

Magyarországon 2 millió ember él mélyszegénységben, a járványhelyzet még inkább megnehezítette az ő mindennapi élelemellátásukat, áll a Budapest Bike Maffia sajtóközleményében. A szervezet egy egyedülálló akcióval szeretné megmenteni az év utolsó hónapját: mindennap vállalja, hogy szendvicset visz támogatottjainak vacsorára. 31 nap alatt 31 ezer szendvics garantáltan eljut a nélkülözőkhöz, de ezt a számot a hónap folyamán még további felajánlásokkal növelnék, hogy még több embert tudjanak legalább napi egyszer élelemhez juttatni.

A kampányhoz többek között olyan hírességek csatlakoztak, mint például Mautner Zsófi, Hajós András, Kiss Ádám vagy Scherer Péter.

A kampány részeként minden nap más-más híresség osztja meg egy videóban gondolatait és tapasztalatait az idei évhez kapcsolódóan. Az ételosztást „covid-biztosan” végzik el. A tervek között szerepel az is, hogy a szendvicsek mellett vitaminokkal is ellássák támogatottjaikat.

31 ezer szendvicset tehát mindenképpen kiszállít majd a Budapest Bike Maffia, az átlagember az alábbiakat teheti meg, ha segítene az akcióban:

  • Támogathatod az akciót a szendvicsek és a vitaminok árával online.
  • Bevihetsz alapanyagokat a Budapest Bike Maffia 9. kerületi konyhájára (bontatlan szendvicshozzávalót vagy bontatlan vitamint).
  • Részt vehetsz (biztonságos körülmények között) a szendvicskészítésben.
  • Céges szinten is támogathatod a kezdeményezést.
Borítókép: Budapest Bike Maffia