Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

2,8 milliárdos állami hitelből vesz ingatlant Schmidt Mária cége

A BIF a korábban megkötött 20 milliárd forintos MFB-hitelkeretből hívja le a kölcsönt.

A Magyar Fejlesztési Bank 8 622 900 eurónak (azaz körülbelül 2,8 milliárd forintnak) megfelelő forint összegű kölcsönt nyújt a Budapesti Ingatlan Nyrt-nek – derül ki a Budapesti Értéktőzsdén megjelent közleményből. A hitelt ingatlanvásárlási célú, 10 éves futamidejű, fix kamatozású forinthitel. Az ügylettel összefüggésben a folyósításra várhatóan 2020. február 28-ig kerül sor.

A Budapesti Ingatlan Nyrt. (BIF) többségi tulajdonosa Schmidt Mária és családja, Ungár Péter politikus és Ungár Anna, a BIF igazgatóságának elnöke egy vagyonkezelőn keresztül. A tulajdonrészével Schmidt Mária a legfrissebb Forbes 50 leggazdagabb magyar listáján a 42. helyen szerepelt, 35,5 milliárd forintos vagyonnal. 2018-ban még a leggazdagabb nőként került fel a listára, a 2019-ben azonban megelőzte Vajna Tímea, aki Andy Vajna örököse. Korábban a Takarékbank 10 százalékos részesedést szerzett a BIF-ben egy zárt körű kötvénykibocsátás során.

A mostani kölcsön annak a 20 milliárd forintos hitelkeretnek a része, melyről 2018. november 7-én egyezett meg a BIF és az MFB. Az állami tulajdonú fejlesztési bank adott korábban hitelt Tiborcz István cégének, a Bdpst Zrt-nek is, hogy megvegyék és felújítsák a Vigadó téri Mahart házat.

Borítókép: Arcadia Hotel a Madách téren, Budapesten // BIF


Oszd meg!