Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

256 millió dolláros gyomrost adott a Netflix az Apple-nek

A Netflix elérhetetlenné tette az előfizetést az Apple saját online áruházában, ezzel évi 256 millió dollártól fosztva meg az almás céget – írja a Business Insider.

Az iOS-es eszközök felhasználói persze a továbbiakban is használhatják a Netflixet, épp csak annak hivatalos oldalán kell előfizetniük, az iTuneson ez már nem megoldható. Mindez csak azokat a felhasználókat érinti, akik most fizetnének elő a Netflixre, esetleg szüneteltették a fiókjukat, de szeretnék ismét aktiválni azt – azok, akik anno az iTuneson fizettek elő és most is aktív fiókkal rendelkeznek, továbbra is az Apple boltján keresztül rendezik a számlát.

Hogy ez mégis miért jó a Netflixnek?

Nos, egyrészt mert a saját felületükre irányíthatják a felhasználókat, másrészt pedig így nem kell 15 százalékos részesedést fizetniük az Apple-nek, márpedig ez minden egyes iTunes-os tranzakció esetén áll. Becslések szerint a Netflix tavaly 256 millió dollárt fizetett így az Apple-nek, mivel pedig a streaming szolgáltatóé a legdinamikusabban növekvő alkalmazás az almás cég portfóliójában, idén ez az összeg minden bizonnyal még több lett volna.

Nem a Netflix az első olyan cég, aminek elege lett az Apple és a Google politikájából.

Mindkét cég 30 százalékot tesz zsebre a fizetős appok és szolgáltatások után, ez a szoftver második évében 15 százalékra mérséklődik, de hát még így is szép summa. Emiatt van, hogy az Amazon Kindle alkalmazásában nem lehet könyveket venni, vagy hogy a tavalyi év legmeghatározóbb videojátkává vált Fortnite androidos változata csak a fejlesztőcég saját oldalán érhető el, Google Playen nem.

 

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója