Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

forrás: MTI

200 milliárdba kerül, ilyen lesz – látványterveken a gödöllői HÉV megállók és az Örs vezér téri metróállomás

A kormány nettó 4,6 milliárd forinttal járul hozzá az M2-es metró és a gödöllői HÉV Örs vezér téri összekötéséhez, és a gödöllői HÉV-vonal korszerűsítésének kiviteli terveire.

A HÉV-vonal felújítása, illetve a 2-es metróval való összekötése a tervek szerint 200 milliárd forintba fog kerülni. A Miniszterelnökség közzétette a látványterveket is.

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

A Budapest Főváros Önkormányzata által megkezdett „M2-es metró és a Gödöllői HÉV összekötése, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítása projekt” állami fejlesztésként folytatódhat – írja a Portfolio.

Az állam a projektre nettó 4 622 033 269 forintot biztosít, a határidő 2021. július 31.

„A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában a kormány és a főváros között egyetértés jött létre arról, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ veszi át a gödöllői és csömöri HÉV-vonalak felújításának, valamint a HÉV és a 2-es metró összekötésének tervezését és előkészítését a fővárosi önkormányzattól” – mondta Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

„A komplex elővárosi fejlesztés elemei között szerepel a metró és a HÉV összekötése, az Örs vezér terének felújítása, az érintett HÉV-vonalak teljes rekonstrukciója, új szerelvények beszerzése, valamint a HÉV-pálya bizonyos fővárosi szakaszainak föld alá helyezése” – mondta Szatmáry Kristóf, a térség országgyűlési képviselője.

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

forrás: MTI

A tervek 2023 végére, de a Cinkotáig tartó első szakasz kiviteli tervei már 2022 elejére elkészülhetnek. A munkálatok tervezését és előkészítését a Budapesti Fejlesztési Központ végzi el.

Megvannak az első tervek: ilyen lesz Ferihegy öt év múlva

A képek forrása: MTI

 

Oszd meg!