Üzlet

14 év után távozik pozíciójából az egyik legbefolyásosabb magyar nő

Gólya Ágnes
2022. május 06. 2 perc olvasás

14 év után távozik a Metlife Biztosítótól Zolnay Judit, aki 2015 óta vezérigazgatóként felelt a magyar, majd 2018-tól a bolgár üzletágért.

„2022. június végével elköszönök munkatársaimtól, partnereinktől” – erősítette meg lemondását a Forbes.hu-nak Zolnay Judit, aki először egy múlt heti, a Scruton kávéházban tartott szakmai eseményen beszélt arról, hogy otthagyja a Metlife-ot.

Zolnay 14 éve dolgozik a biztosítónál, hét évig értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettes volt, majd 2015-től vezérigazgató a magyarországi vállalatnál. 2018-tól a bulgáriai üzletágat is ő vezette, június végével ezt a feladatát is lezárja.

Marad a szakmai szervezetekben

Zolnay legutóbb A legbefolyásosabb magyar nők listáján szerepelt az üzlet kategória 19. helyén. A Metlife mellett számos pozíciót betölt szakmai szervezetekben: elnökségi tag a Magyar Biztosítók Szövetségében, a Hungarian Business Leaders Forumban és a Menedzserszövetségben, emellett a Romaster Alapítvány kuratóriumi elnöke és a United Way Alapítvány elnökségi tagja. Információink szerint ezen pozícióit a jövőben is megtartja.

Távozásának okairól nem sokat tudni, erről Zolnay szűkszavúan nyilatkozott:

a Metlife régiós vállalatrendszerében felmerülő további karrierlehetőségek beszűkültek, és számomra a jövőben is inspiráló és további fejlődést jelentő területek hiányában a továbblépésről döntöttem

– írta. Arról, hogy ezután mivel fog foglalkozni, egyelőre nem nyilatkozott.

A piacot ismerő forrásaink szerint nincs abban semmi rendkívüli, hogy ennyi idő után váltanak, a cég oldaláról és Zolnay oldaláról sem, mindkét fél oldaláról indokolt lehet a frissítés és az új kihívás.

Erős személyes márkájáról is ismert

Zolnay az informális szakmai körökben erős személyes márkájáról és kiterjedt kapcsolatrendszeréről is ismert. Aktív mentor, ezen tevékenységének külön márkát indított, az Álom határidővel című Youtube- és Instagram-csatornán inspiráló történeteket oszt meg, hogy „a platform segítségével még több fiatal tehetséges nő szerezhessen tudást és inspirációt.”

Vezetése alatt a Metlife magyar és bolgár ága is megduplázta éves díjbevételét, előbbié 2020-ban 28,7 milliárd forint volt, piaci részesedése öt százalék körül alakult.

Zolnayt a lengyel Metlife vezérigazgatója, Monika Spadło-Kolano váltja.