Fotó: Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa. Fotó: Krasznai Zoltán
Üzlet

1000 számítógéppel segíti a harmadik leggazdagabb magyar az oktatás digitális átállítását a járványhelyzetben

Forbes
2020. április 17. 2 perc olvasás

A Gattyán György érdekeltségébe tartozó Docler Holding a segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva 1000 vadonatúj számítógépet adományozott a távoktatásban résztvevő gyermekeknek – tudtuk meg az Önkéntességet- és Adományozást Koordináló Akciócsoporttól (ez a kormány által felállított egyik akciócsoport, melyet Révész Máriusz fideszes képviselő vezet).

Révész Máriusz akciócsoport-vezetőt és Gattyán Györgyöt, a Docler cégcsoport tulajdonosát a Pest Megyei TEGESZI Monori Gyermekotthonban fogadták, melynek lakói 300, összesen 100 millió forint értékű számítógéppel gazdagodtak. Gattyán György alapítványai a koronavírus-járvány elleni küzdelem első napjaiban az adományozók sorába léptek, és már a veszélyhelyzet kihirdetésének hetében százmillió forintot osztottak szét hat budapesti kórház között.

Gattyán György számítógép-adományokat ad át Monoron. Fotó: Docler Holding

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal és a Maruzsa Zoltán államtitkár által irányított Oktatási Akciócsoporttal együttműködő Docler és Gattyán Alapítványok adományai között megtalálhatók a számítástechnikai eszközök is.

A Forbes listáján jelenleg a harmadik leggazdagabb magyarként szereplő Gattyán György szerint “ebben a helyzetben összefogásra, empátiára és odafigyelésre van szükség, de a szavak helyett a tetteknek kell beszélniük. Számára két kiemelten fontos terület van, ahol különösen szívesen nyújt segítséget: a kórházak és a gyermekotthonok.” (Gattyán a korábbi években is rendre adakozott nehéz helyzetben lévő gyerekek megsegítésére.)

Az akciócsoport a segitunkegymasnak.hu oldalon várja a felajánlásokat. Révész Máriusz szerint a cél, hogy minden diák megfelelő eszközzel rendelkezzen, és folytathassa tanulmányait távoktatásban a járvány ideje alatt.

Borítókép: Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa. Fotó: Krasznai Zoltán