Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Világsztár és a Carpool Karaoke cége száll be a magyar tehetségkutatóba

A világ egyik legelismertebb operaénekese, Plácido Domingo csatlakozik a magyar klasszikus zenei tehetségkutató csapatához, hogy együtt tegyék világhírűvé a műsort – jelentette be New York-i sajtótájékoztatóján a Virtuózok alapítója, Peller Mariann. A hazai öröm már most világhír: több mint 100 megjelenést jegyez a nemzetközi sajtóban, többek között a New York Times, a Euronews, a Reuters, a Telegraph és a Washington Post is beszámolt az eseményekről.

Plácido Domingo, a világhírű spanyol tenor, az “Opera Királyaként” is ismert művész, akit A Három Tenor egyikeként 1,3 milliárdan láttak és hallgattak szerte a világon, az angliai székhelyű, Virtuosos Holding Ltd. részvénytulajdonosává vált.

A Fulwell 73– amely olyan híres tévéműsorok gyártója, mint a Carpool Karaoke, a Drop the Mic, a Sounds Like Friday Night, a The Late Late Show és a Roast Battle – megszerezte a Virtuózok tehetségkutató licenszjogait, hogy elkészítse a műsor nemzetközi verzióját.

A Virtuózok forradalmasította a magyar klasszikus zenei életet, és tette ismertté és szerethetővé a műfajt egy szélesebb közönség számára.

A műsornak köszönhetően, amely jelenleg a közmédia egyik legnépszerűbb adássorozata, a fiatal művészek igazi sztárokká váltak. Ennek hatására megtöbbszöröződött a zeneiskolai képzésre jelentkezők száma, továbbá annak legismertebb és legeredményesebb versenyzői lehetőséget kaptak arra, hogy a világ legrangosabb előadótermeiben játszhassanak, többek között a New York-i Carnegie Hall színpadán is.

Elképzelhetetlen sikerek kapujában

Maestro Domingo elmondta: “A Virtuózok tehetségkutató műsor és mozgalom, illetve ezeken keresztül a fiatal zenei tehetségek támogatása, valamint a műfaj szépségeinek szélesebb körhöz való eljuttatása csodálatos kezdeményezés a klasszikus zene világában. Az első perctől kezdve lenyűgözött, ugyanúgy, ahogy, a Magyarországon felfedezett tehetségek. Biztos vagyok benne, hogy a műsor, a modern eszközeivel, a világ többi országában is új közönséget és rajongókat teremthet a klasszikus zenének. Remélem, hogy aktív részvényesként tapasztalatommal és kapcsolataimmal további személyes támogatást nyújthatok mind a felfedezett tehetségeknek, mind a vállalat vezetőségének.”

Fotó: Marjai Judit

A Fulwell 73, a szórakoztatóipar vezető producercége, jelenleg a műsor amerikai és egyesült királyságbeli verzióján dolgozik. Elsősorban a klasszikus zene hihetetlen sikereiből merít, ugyanakkor kihasználja, hogy a műfaj, a videójátékokban, filmekben és a modern popban való megjelenésének köszönhetően, egyfajta reneszánszát éli. A Carpool Karaoke és a Sounds Like Friday Night alkotói a műsor innovatív adaptációját tervezik bemutatni. A cél továbbra is az, hogy lehetőséget adjanak az eddig fel nem fedezett fiatal művészeknek, ezáltal megismertetve őket a szélesebb közönséggel, és az ifjú tehetségek tolmácsolásában új színt adjanak a klasszikus zenei műfajoknak.

Ahogyan Leo Pearlman, a Fulwell 73 partnere fogalmazott: “A Virtuózok egy rendkívüli dolog, amely bemutatja a klasszikus zene eddig rejtett, különböző sorsokkal és élettapasztalattal bíró csillagait. Plácido Domingo kétségkívül fontos része a kezdeményezésnek.  Hisszük, hogy a Maestro, valamint a hihetetlen élettörténetű fiatal tehetségek révén és a klasszikus zene népszerű, modern eszközökbe való beépítésével elképzelhetetlen sikereket érhetünk el.”

Fotó: Marjai Judit

Valóra vált álom

Peller Mariann a két új partner csatlakozásáról elmondta: “Maestro Domingo csodálatos lendületet ad a Virtuózok márkának. Hazai sikerünkre támaszkodva, ezzel a támogatással most meghódíthatjuk a nemzetközi piacot. Amikor gyermekként először hallottam a Maestrót énekelni, az volt a vágyam, hogy láthassam egyszer élőben a színpadon! Azóta eltelt pár év… Most pedig egy közös cégben építjük a klasszikus zene jövőjét, az egyik legnevesebb amerikai produkciós céggel megtámogatva. Hálás köszönet Nicholas Markónak és Szabó Stein Imrének, Batta Andrásnak, Miklósa Erikának, Bogányi Gergelynek, Molnár Leventének, Peter Drapernek, Simon Kirának, Schoefinius Eszternek, Krucsainé Herter Anikónak, akik sokat segítettek nekünk, hogy elérjük a legnagyobb álmunkat. Külön köszönöm a Virtuózok csapatának.” Az alapító-producer úgy véli:

ezekkel a világhírű partnerekkel az általuk támogatott fiatal tehetségek lehetőségei is új dimenziókba kerülhetnek.

“Minket ugyanis két cél vezérel: az egyik, hogy a felfedezettek kezét ne engedjük el a műsort követően, hanem folyamatos tanulási, fellépési lehetőséget kapjanak. A másik: legyen mód arra is, hogy segítséget tudjunk nyújtani az ország rászoruló, zenét tanuló fiataljainak” – tette hozzá. Így jött létre a műsor indulásával párhuzamosan a Kis Virtuózok Alapítvány, amellyel azért dolgoznak, hogy ezeknek a csodálatos fiataloknak picit könnyebb legyen az élete.

Professzionális és lelkes befektetők

Ami a Fulwell 73-t illeti, Leo Pearlman, James Corden és kreatív stábjuk napjaink televíziózásának egyik leghaladóbb és legszórakoztatóbb műsorait gyártó csapata. “Tudom, hogy sok meglepetést és örömet fognak szerezni vele a közönségnek” – jegyzi meg a műsorgyártó cég kapcsán Peller Mariann.

Fotó: Emmer László

A Vitruosos Holding Ltd. befektetői közé csatlakozott Linda Mei He, a Wailian Education Group alapítója és tulajdonosa, aki a fiatalok tehetséggondozását és képzését tűzte ki céljául, valamint Roy Fu, a Deer Capital Management Co. Ltd. tulajdonosa.

A több mint 500 alkalmazottat foglalkoztató Wailian Group, amely elkötelezett a külföldi és tengerentúli oktatásfejlesztési és befektetési tanácsadási szolgáltatások mellett, mintegy 30 üzletágban tevékenykedik a világ számos nagyvárosában Ázsiában, Észak-Amerikában, Európában és Óceánián belül is. A cég a magasszintű profizmusáról és kutatási-fejlesztési hatékonyságáról ismert. Leányvállalatuk, a Wailian Education egy oktatási vállalkozás, amely az Egyesült Államokban tanulni és dolgozni kívánó diákoknak nyújt segítséget, és kínál minőségi, edukációs szolgáltatásokat.

Fotó: Marjai Judit

A Deer Capital kockázati tőkebefektető alap, amelyet Roy Fu, a HSBC Befektetési Bank regionális vezetője alapított 2015-ben, a vállalkozó szellemű attitűdöt, az innovációt, az értékteremtést és a fiatal tehetségek támogatását tartja szem előtt. Örömmel fektetnek be olyan fiatal vállalkozók ötleteibe, akik célratörően, nemzetközi trendek mentén tesznek álmaik megvalósításáért. A cég, amely együtt növekszik és fejlődik a támogatott vállalkozásokkal, elsősorban a telekommunikáció és a médiatechnológia szegmensében tevékenykedő, újonnan induló cégek finanszírozására koncentrál, például olyan területeken, mint a mesterséges intelligencia, a vállalati szolgáltatások, az egészség, a sport és rekreáció, az e-kereskedelem és az oktatás.

Mei He és Roy Fu nagy lelkesedéssel készülnek a kínai és nemzetközi terjeszkedésre is.

 

Mehettem volna akárhova a világon, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni, Magyarországot választottam.