A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Rendezvények mesterfokon

Nemcsak a belső terek, a szolgáltatások is megújultak a Danubius Hotels Group egyes szállodáiban: a Danubius me: profi megoldásokkal járul hozzá a tökéletes konferencia megvalósításához.

Mozgalmas volt az elmúlt három év a Danubius Hotels Group életében. Szétváltak a spa és a city szállodák útjai, a Budapest iránti kereslet tartósan erősnek bizonyult, és egy vezérigazgató-váltás is új lendületet hozott. Nem csoda, hogy a tulajdonosok úgy látták, eljött a megújulás ideje, és a szállodacsoport az elmúlt három évben közel ötvenéves fennállásának legnagyobb átalakítási munkálatait hajtotta végre. Elsőként a Hilton Budapest született újjá, majd a Radisson Blu Béke Hotel és a Danubius Hotel Helia lobbiját újították fel egy spanyol belsőépítész segítségével – előbbibe klasszikusabb, utóbbiba modernebb, urbánus hangulatot varázsolva. Az új terek önmagukért beszélnek, ám a külsőségek mellett elengedhetetlennek tartották, hogy a szolgáltatások minőségét is új szintre emeljék. „Egy dolog a színekkel vagy a tapétával követni a trendeket, de ettől még a rendezvények nem fognak megújulni” – mutat rá Liptai Judit értékesítési és marketingigazgató.

Alapos kutatás során tárták fel a vendégek igényeit, ezen túlmenően pedig saját, konferenciákon szerzett tapasztalataikból is ki tudtak indulni.

Így született meg közös gondolkodás eredményeképp a Danubius me:, amely a rendezvényszervezésben nyújt széleskörű, profi megoldásokat.

Az almárka mögött igazi csapatmunka áll: az ötlet a piaci igényekkel elsőként találkozó sales kollégák fejéből pattant ki, a részletek kidolgozásában azonban az üzemeltetésen dolgozó munkatársakat éppúgy bevonták, mint a séfeket vagy a központi cukrászati vezetőjét.

Az új szolgáltatáscsomag a profi és a kezdő rendezvényszervezők válláról egyaránt leveszi a terheket az igényeknek megfelelően. Egyik alappillérét az egészségtudatos táplálkozási trendek jelentik: noha eddig is kielégítették a speciális diétát követők igényeit, ha előre jelezték, most már természetes, hogy legyenek a büféasztalon glutén- vagy cukormentes ételek. A gazdag választék nagyfokú rugalmassággal kapcsolódik össze,

így a kávészünetek kínálata szabadon variálható, és a klasszikus sajtos pogácsa hívei éppúgy megtalálják a számításukat, mint a különlegesebb falatokra vágyók.

További fontos elem a gördülékeny technikai lebonyolításról gondoskodó Danubius AV, amely az első perctől az utolsóig professzionális audiovizuális szolgáltatást biztosít. A technikai értékesítők már az első tárgyalástól jelen vannak a szállodai salesesek munkáját segítve, a rendezvényen pedig folyamatos a technikusi támogatás. A nem várt helyzetekre is van megoldás: minden konferenciaterembe bekészítenek egy „túlélőkészletet”, amelynek tartalma a post-it matricától a telefontöltőkön át a varrókészletig terjed. „Mindannyiunkkal előfordult már, hogy flipchart toll után kellett szaladgálni vagy nem működött a projektor távirányítója. Ezek a szituációk azonban megelőzhetőek” – magyarázza Liptai Judit. A Danubius me: pilotja a Heliában kiváló visszajelzéseket kapott a vendégektől, a közeljövőben pedig öt további szállodában válik elérhetővé, többek között a Hotel Hungariaban, a Danubius Hotel Arenában és a Gellértben.

Ezeket láttad?
Címkefelhő