Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Klimatizálás egy kézből

Kilencven év szakmai tapasztalatát jövőbe mutató, zöld megoldásokkal ötvözi a Daikin a fűtési, szellőztetési és légkondicionálási szektor piacvezető gyártójaként. A vállalat termékei nemcsak az ipar és a kereskedelem szereplői számára elérhetők: új budapesti márkaboltjukban a lakossági vevők komplett szolgáltatáscsomagot kapnak a berendezések mellé.

Egyedülálló vásárlói élményt kínál a Daikin új hazai márkaboltja: amellett, hogy megtekinthetőek benne a gyártó termékei, egy nappalival, hálószobával és kerthelyiséggel kialakított stilizált lakásbelső azt is szemlélteti, hogyan illeszkedik a lakásba egy hőszivattyú vagy klíma. Még izgalmasabbá teszi a helyszínt, hogy az üzletnek helyet adó Promenade Gardens irodaház-együttese is a Daikin energiahatékony hőszivattyús rendszerével működik, amely 25 ezer négyzetméter hűtéséről, fűtéséről és melegvíz-ellátásáról gondoskodik, miközben támogatja a közel nulla energiafelhasználás elérését. A bemutatóterem kínálata virtuálisan is megtekinthető, a kollégák pedig az igények alapos feltérképezésével segítenek, hogy a vevők a lakásukba és életükbe legtökéletesebben illeszkedő berendezést választhassák – ez azonban csak az első lépés. „Márkaboltunk nem termékeket értékesít, hanem egy szolgáltatáscsomagot kínál az ügyfeleknek: a minket felkeresőknek segítünk megtervezni a hűtési-fűtési megoldást, kiválasztani a legideálisabb berendezést vagy rendszert, majd telepítjük, karbantartjuk és szervizeljük azokat. Évekre előre kalkulálható költségek mentén végigkísérjük a termékek életútját” – ismerteti a koncepciót Zuggó Balázs.

Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója

A Daikin Hungary ügyvezető igazgatója az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy véli, hogy vásárláskor az ár helyett inkább a berendezések hatékonysága és csendessége számít, ám a jövőben a beltéri levegő minősége is egyre fontosabb szempont lesz. Egyes készülékek már most is hatékonyan kezelik az ezzel kapcsolatos kihívásokat, a Daikin Ururu Sarara klímája például szűrt, friss levegő bevezetésére képes, továbbá a pára szintjét is tudja szabályozni. A jövőbeli fejlesztések másik meghatározó irányát az energiahatékony, zöld megoldások jelentik. Mind a Daikin split klíma berendezésekkel, mind a hőszivattyúkkal nagyobb hűtési-fűtési energiát lehet előállítani kevesebb elektromos áram felvételével, így támogatják a megfelelő megújulóenergia-részarány elérését. Amellett, hogy a vállalatnál az uniós Ecodesign irányelveket szem előtt tartva fejlesztik a termékeket, a gyártástechnológiában is a környezettudatosságra törekednek, és egyre több üzemük éri el a Green Heart minősítést többek között az alacsony energiafelhasználás és a hulladékcsökkentés iránti elkötelezettségének köszönhetően.

Saját termékfejlesztési folyamatain túl a vállalat előszeretettel kamatoztatja szakmai tapasztalatait az okos városok fejlesztésében is, és folyamatosan keresi azokat a hazai partnereket, akikkel együtt tudnak működni. „Jelenleg olyan pilot projekten dolgozunk, amely a hőszivattyús elven működő berendezéssel bíró nagy irodaházakat és középületeket egy hálózatba integrálja. Ezáltal komfortkiesés nélkül csökken az energiafelvételük, ami elősegíti a villamoshálózat terhelési csúcsainak kisimítását” – említ egy aktuális projektet Zuggó Balázs.

A Daikinnál folyó innovatív munkában számítanak az ifjú tehetségekre is, ezért gyakornoki programjukban rendszeresen fogadnak főleg műszaki felsőoktatásban tanuló diákokat. A gyakornokok segítséget kapnak szakdolgozatuk megírásához, bevonják őket a beruházások előkészítésébe, és bepillanthatnak a kivitelezés kulisszatitkaiba is. A legjobbak pedig a Daikin csapat állandó tagjaként dolgozhatnak a jövő technológiáin.


 

„Tele vagyunk ötletekkel. Én a megoldásokat kedvelem.”