F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Kiszámíthatóságra törekednek az autós tartós bérletesek

Napjainkban az autó sokak életének szinte elengedhetetlen része. Azonban az azzal járó váratlan kiadások, a borsos kezdőrészlet vagy akár az adminisztrációs teendők miatt elveszített idő igazán meg tudja nehezíteni az életünket. Három évvel ezelőtt hazánkban elsőként vezette be a ŠKODA a magánszemélyek számára szóló tartós bérleti konstrukcióját, amelynek előfizetői száma az első évhez képest 2018-ban megháromszorozódott. Ennek legfőbb oka pedig a márka legfrissebb kutatása alapján a konstrukció kiszámíthatósága.

“Lakásvásárlás és autóvásárlás egyszerre túl sok lehet a családi kasszának. Amikor a tartós bérlet konstrukcióját választottam, éppen lakásvásárlás előtt álltunk és óriási segítség volt, hogy az autónkra nem kellett kezdőrészletet befizetnünk, ráadásul a havidíj nem befolyásolta a hitelképességemet, hiszen nem hitelként könyvelődik a havi részlet. Az már csak hab a tortán, hogy azóta pontosan ki tudom számítani, hogy havonta mennyibe kerül az autó fenntartása”

– mondta el a ŠKODA Privát Bérlet egyik előfizetője a márka által végzett legfrissebb kutatás kapcsán, aki azt is hozzátette, hogy mivel a korábbi autói eladásával sem várta meg a futamidő végét, egyáltalán nem zavarja, hogy a jelenlegi gépjárművét bérli, hiszen a hitel miatt a többi sem volt valójában az övé.

A ŠKODA tartós bérleti konstrukciója három éve elérhető hazánkban, tavaly pedig az első évhez képest megháromszorozódott a szolgáltatást előfizetők száma. A márka arra volt kíváncsi, hogy miért választják partnereik ezt a konstrukciót, a kutatás alapján pedig személyes történetek is kirajzolódtak.

Amikor kutatások is bizonyítják, hogy a tulajdonhoz való ragaszkodás egy fontos velejárója az emberi természetnek, felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi motiválja azokat, akik a vásárlás helyett bérleti konstrukció mellett döntenek. Az autós tartós bérlet tekintetében ez minden bizonnyal a tervezhetőség: a kutatás során megkérdezettek 70%-a mondta azt, hogy választásuk legfontosabb tényezője a kiszámíthatóság volt. A kiszámíthatóság mellett fontos még a kényelem, hiszen 33%-uk válaszolta azt, hogy számukra a leghasznosabb a konstrukcióban, hogy nem ők fizetik kötelező biztosítást és a CASCO-t, illetve nincs problémájuk a téligumi cserével és annak tárolásával.

Ahogyan a számok is mutatják, az anyagi indokok sokaknál befolyásolták a választást. Egy másik személyes történetből például kiderült, hogy a család akkor döntött a konstrukció mellett, amikor anyagi problémák miatt a családfő addigi gépjárművét el kellett adni, a 3 gyermek szállítására azonban már nem volt alkalmas a feleség idős kisautója. Mivel a hitelfelvétel a korábbi rossz élmények miatt számukra szóba sem jöhetett, a 0% kezdőrészlet és a kiszámíthatóság miatt végül az új autó tartós bérlése mellett döntöttek.

A kutatásból az is kiderül, hogy a ŠKODA tartós bérlet konstrukciójában a FABIA és az OCTAVIA mellett a KAROQ a legnépszerűbb modellek. A Privát Bérlet bárki számára elérhető, aki megfelelő hitelképességgel rendelkezik, és így már 0 forintért is el lehet vinni az autót 3 vagy 4 éves konstrukcióban, melynek végén csak vissza kell vinni, és beülni egy újba.

Ezeket láttad?
Címkefelhő