Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kár lebecsülni a hazai vitorlázókedvet

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjében, a HUNGEXPO területén újra a víz lesz az úr és a vitorlások veszik át a terepet. A Budapest Boat Show idén jóval nagyobb területen várja azokat, akik a Balatont, vagy épp az Adriát szeretnék meghódítani.

„Emlékszem, amikor francia tulajdonosokhoz került a HUNGEXPO, nem értették, hogy a programnaptárban mi szükség van Budapest Boat Show-ra, hiszen nincs is tengerünk. Akkor azzal a hasonlattal éltek, olyan ez, mint a Vatikánban szex kiállítást rendezni. Azóta rájötték, kár volt lebecsülni a hazai vitorlázókedvet, ami nem ismer országhatárokat” – kezdi Ganczer Gábor, a rendező HUNGEXPO vezérigazgatója. Tény, hogy a sport magyar szerelmesei nemcsak a Balatonban lelik örömüket, vitorlát bontanak az Adrián, de akár rajthoz állnak a Volvo Ocean Race-n is.

Nem csak Fa Nándor Vendée Globe-on való kiemelkedő szereplése miatt ugrott meg az érdeklődés a vitorlássport iránt – húzza alá Ganczer Gábor, régebbi szerelem ez, amit jelez, hogy a kiállítást 26. alkalommal rendezik meg. „A jó hír, hogy a február 23-26. között zajló esemény a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „G” pavilonját kinőtte, és elkezdte megtölteni a szomszédos „F” pavilont, erre utoljára 2011-ben volt példa” – utal a növekvő érdeklődésre. A két helyszínen, ahol mintegy 100 vitorlás, motoros és elektromos hajó várja a látogatókat, külön standok mutatják majd be a legújabb trendeket és az innovációkat, de olyan más vízi sportok is szerephez jutnak majd, mint a kajak, a kenu, az evezős vagy a sárkányhajó, a jet-ski illetve a SUP.

dsc_2621b

„A kiállítás idén a szokásoktól eltérően nem a FEHOVA társrendezvénye lesz, hanem a Budapest Motor Fesztivállal egyidőben szervezzük” – ez Ganczer Gábor szerint mind a látogatóközönség összetételében, mind vásárlóerőben jobban illeszkedik a Budapest Boat Show-hoz. A Budapest Boat Showtól persze nehéz lesz elszakadni, a 40 m2-es bemutató medence ugyanis újra megtelik olyan programokkal, mint a hajós iskolák bemutatkozója, mely során egy katamarán és egy egytestű hajó kerül a medencébe, de újra lesz mentőmellény bemutató és SUP jóga vízen.

A rendezvény további újdonsága az Exkluzív Nap. 2017. február 23-án csak a Budapest Boat Show várja az érdeklődőket, így a terület megközelítése autóval is teljesen akadálymentes lesz, a pavilonban pedig nyugodtabb, üzletkötésre alkalmas légkör várja a látogatókat, érdemes tehát erre a napra időzíteni a kiállítókkal való találkozókat.

 

"Hétvégén bármi megtörténhet, szegény dolgozók szoktak is félni, pénteki döntéseink élnek-e még hétfőn"

Kelényi Kolos, Szamos Marcipán