Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Ibiza, Ázsia és Budapest fúziója

Van egy hely Budapesten, ahol az izgalmas koktélok, a pálmafák, az ibizai DJ-k és az ázsiai gulyás úgy alkot tökéletes elegyet, hogy azonnal kiránt a hétköznapokból, és egy új, fiktív földrészre hív. Pedig csak itt ülünk, a Széchenyi téren, egy bámulatos panorámájú teraszon. Ez a Gigi’s Budapest, ami májusban eredetileg pop-up buliteraszként indult, de mára hiánypótló étterem-bár koncepcióvá forrta ki magát. Egy Frosé a kézbe, egy kis ázsiai fúziós étel az asztalra és indulhat is az igazi budapesti este.

Nem sok olyan helyet találunk a városban, ahol a vacsora éjszakai szórakozásba fordul át, olyat pedig még kevesebbet, ahol az ételek, az italok és a zene egyaránt magas minőségű. A Gigi’s nem rendelkezik hosszú múlttal, mégis sikerült kiemelkedő szerepet szereznie Budapest gasztronómiai és éjszakai életének térképén is.

„Szeretem az ázsiai alapanyagokat úgy felhasználni az ételekben, hogy a vendég nem is számít rájuk, vagy egy tradicionális ételt új formában és egy kis csavarral elkészíteni.”

A konyháért Maszlay Zoltán séf a felelős, aki többévnyi sanghaji és thaiföldi tapasztalatot visz bele a fúziós konyha ízvilágába, ezáltal az étlapon sok egyedi receptet találunk. Egyik specialitása a massamann gulyás, amely tartalmaz mindent, aminek egy gulyáslevesben lennie kell, kiegészülve curryvel, ananásszal és kókusztejjel is, melyekkel egy egészen különleges ízvilág jön létre. De az étlap kihagyhatatlan tételei közé tartozik a sous vide kacsamell is, amely mellé thai zöld curryt tálalnak üvegtésztával, padlizsánnal, cukkinivel, gombákkal és mangóval. A Gigi’s étlapját a desszertek sem hozzák szégyenbe, az egyik legjellegzetesebb és ismert süteményt is tudják tetézni: a csokoládés brownie házi lime-málna sorbettel és kétféle csokoládé mousse-szal kerül a vendégek elé.

Persze a fúziós konyha nem csak a Dinner&Music része. Bár kevésbé hangsúlyos, az ázsiai hatás mégis érezhető a Gigi’s heti ebédmenüjében is, amit azoknak, akik az V. kerület vonzáskörzetében vannak, muszáj kipróbálniuk. Hétfőtől péntekig csúcsgasztronómiai élményben lehet részünk, a környék ebédmenüjeinek átlagárán.

A nyár itala a Frosé

Az étterem mellett a bár sem marad le, ami a különlegességeket illeti. A polcokon a legexkluzívabb italok is megtalálhatók, és profi mixerek keverik a klasszikus vagy éppen sláger koktélokat – általában egy Gigi’s-féle csavarral. Az indián nyár egyik jellegzetessége lesz a Frosé. Az enyhén édes és frissítő jégkristályos rozé kihagyhatatlan választás bármely napszakban.

Mindegy, hogy a hatalmas teraszon vagy a tágas, szellősen berendezett belső térben ülünk le, a hatalmas üvegfalaknak köszönhetően mindenhonnan a Lánchíd és Buda panorámáját csodálhatjuk, miközben egy igazán egyedi kulináris koncepcióval ismerkedhetünk meg.

Egy olyan időszakban, amikor sok étterem bezárt, vagy tervezett helyek ki sem nyitottak, a Gigi’s Budapest egy hiánypótló ötletet valósított meg. Ebéd, vacsora, zene és tánc egy helyen.