Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Érezd a bőrödön az egészséges luxust

Már távol a reggel, de a csokoládé finoman nyers illatát még mindig magunkon érezzük. Na, nem a reggeli kakaó, hanem Tóth Anita Chocolate testápolójának diszkrét illata és természetesen kényeztető hatása miatt. Végre! Itt egy termék, amiről egyértelműen érezzük, jó nekünk. Összekötni a luxust az egészségtudatossággal a testápolásban – ez az ANITATOTH organikus bőrápoló kozmetikumok megálmodójának missziója.

Anita életének egy pontján teljes életmódváltásra kényszerült. Előbb a mozgás és az étkezés területén váltott, később a bőrápolási rutinját is meg kellett reformálnia. Saját bőrbetegségének okai és kezelési lehetőségei után kutatva szembesült csak vele: nincs olyan kozmetikum a piacon, amelynek egyszerre lenne élményszerű és gyógyhatású a használata. Felismerte, hogy a csodaszerként reklámozott termékek önmagukban nem elegendőek az egészséges bőr ápolásához. Mint hangsúlyozza, a prevención túl szükség van a saját testi egészségünk holisztikus védelmére is.

A média időről időre felkapja a legújabb kutatási eredményeket, hogy melyek azok az ételek és vegyszerek, amelyeket ki kell zárnunk a háztartásunkból. Kérdés, milyen termék marad, amit egyrészt lelkiismeret-furdalás nélkül használhatunk napi testápolási rutinunkban, másrészt megadja azt a kényeztető élményt, amihez már hozzászoktunk. Erre ad választ egy új high-end bőrápolási brand, az ANITATOTH.

Fogyasztásszociológiai szempontból vizsgálva, a kozmetikumok iránt általában igen magas a lojalitásunk. Ha nagy nehezen rátaláltunk valamire, ami bevált, azt nehezen engedjük el. De az egyre tudatosabb fogyasztásnak része kell legyen az is, hogy megfordítjuk az évek óta ismert flakont és elolvassuk, mik azok az összetevők, amelyeket naponta a szervezetünkbe juttatunk. A kozmetikai termékek esetében ráadásul a veszély kettős. Bizonyos vegyszerek környezetvédelmi szempontból nem fenntarthatóak, míg mások konkrétan nekünk ártanak, még ha éppen ezzel ellentétes is a célunk, amiért magunkra kenjük őket. (Egyes készítményeknek – a bőrről felszívódva, a véráramon keresztül – akár a fele is eljuthat a belső szerveinkig, és méreganyag formájában ott raktározódik el.)

Rendben, de akkor hogyan tovább? Tóth Anita, az ANITATOTH brand CEO-jának holisztikus szemlélete szerint nem arra van szükség, hogy a kukába söpörjük az összes meglévő termékünket és egy zsák újabbal térjünk haza, hanem arra, hogy lépésenként változtassunk a szokásainkon. Egyrészt helyes étkezéssel, mozgással, fénytől való tartózkodással fordítsunk figyelmet a bőr megbetegedésének megelőzésére. Másrészt használjunk kevés, de organikus és finomítatlan összetevőkből álló bőrápoló terméket, ahelyett, hogy beleesnénk a csapdájába a sok helyen hirdetett többlépéses arc- és bőrápolásnak, amelynek maceráját az ötödik napon már aligha lesz kedvünk végigcsinálni.

„El kell kezdeni hosszú távra tervezni, tudatosan kiválasztani a termékeket, és lépésről lépésre haladni a kisebb változások felé, amiket az életünkbe szeretnénk beiktatni. Nem csodaszerekre van szükségünk, hanem mennyiség helyett minőségre” – mondja Tóth Anita.

A legújabb laboratóriumi eredmények és marketingtrendek helyett tehát jobb, ha olyan rutint választunk, amelyet tényleg rendszeresen kedvünk van végigcsinálni. Ehhez pedig egy valódi élményt és eredményt nyújtó testápolóra van szükségünk. Az illat, a textúra és a bőrön hagyott érzet az, amitől egy testápolót szívesen használunk, de ahhoz, hogy a polcról eszünkbe jusson levenni, a csomagolásnak is vonzónak kell lennie. Léteznek a piacon vegán kozmetikumok, de használatuk sokszor az igazi kényeztető élményről való lemondással jár.

Az ANITATOTH termékek olyan szépek, mint egy ékszer. Már kézbe véve is a luxus élményét ébresztik fel, majd a testre kerülve és megillatosítva azt, a természetességük is cáfolhatatlan. Ezek kizárólag organikus, vegán összetevőkből, különleges növényi olajokból és vajakból állnak, amelyeket csakis finomítatlan formájukban használnak fel, hogy a legértékesebb tápanyagok a maguk teljességében, szerkezetük roncsolódása nélkül válthassák ki jótékony hatásaikat. Ezzel a minimalista összetétellel is tartalmaznak minden olyan vitamint és alkotórészt, amik hozzájárulnak a bőr megfelelő táplálásához és hidratálásához.

Jelenleg a márkának két terméke van: egy testápoló kétféle illattal, de nem titok, hogy a jövőben az arcápoló termékek felé nyitnak majd.

www.anitatoth.hu