Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Malacpersely helyett okos befektetések

Érdekes kettősség figyelhető meg a magyarok megtakarításait nézve: nem szeretjük a kockázatokat, ugyanakkor az első megtakarítási cél sokaknál a kiszámíthatatlan befektetésnek számító lakásvásárlás, és a kockázatosabb részvényeket kerülő befektetők is könnyen belefutnak egy Questor-típusú történetbe.

Nem könnyíti meg a helyes pénzügyi döntések meghozatalát, hogy a pénzügyi rendszer konzervatívan, sok esetben nehezen követhetően kommunikál az ügyfelekkel, és nem megfelelően adja el nekik a termékeket. Márpedig a hazai ügyfelek nagyon is igényelnék az iránymutatást, ugyanis kifejezetten hadilábon állunk a vagyontervezéssel, és a magyarok többsége vagyoni helyzettől függetlenül nincs tisztában saját megtakarítási céljaival. „Nyilván mindenki az alacsony kockázatú, magas hozamú, hozzáférhető termékeket keresi, de ilyen nem létezik, és nincs univerzálisan jó termék sem. Minden a befektetés célján múlik, ennek függvényében lehet kiválasztani a finanszírozás formáját, az időtávot és a cél fontosságát is átgondolva egy jó szakember segítségével” – mutat rá Pallos Noémi, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Pallos Noémi, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese

Kevesen vannak tisztában megtakarítási céljaikkal és választanak jól befektetési terméket, nem kell azonban egyedül döntéseket hozni. Különösen a jelenlegi bizonytalan időkben segítenek a független vagyonkezelők abban, hogy biztonságban tudjuk pénzünket.

Hazánkban jelenleg egyedül a pénzügyi szektor szereplői edukálják a lakosságot, ők azonban a saját termékeiket próbálják közben eladni, ezért óriási szükség lenne a független tanácsadókra. Magyarországon a pénzügyi szektort általában övező bizalmatlanság miatt egyelőre kevesen választják ezeket a szereplőket, és inkább a bankok slágertermékeiben vagy rosszabb esetben otthon tartják a pénzüket. „Sokan gondolják, hogy ha most úgy sincs hozam, jó helyen lesz a pénz a párnacihában. Az inflációról azonban megfeledkeznek, így ez a biztonság csalóka: a párnaciha biztos 4-5 százalékos bukás évente” – figyelmeztet a szakember.

Megtévesztőek tudnak lenni az ismerősök tuti befektetései is. Jó árfolyamok mellett bikapiacon hirtelen mindenki szakértővé válik, hiszen könnyű nyerni, az utóbbi pár évben azonban egyre fontosabb a Diófához hasonló profi vagyonkezelők nagyfokú rugalmassága és hozzáértése. „Nagyon hektikus és volatilis a piac, ezért azt mondjuk, egyszerre kell rajta lennie a két lábnak a féken és a gázon. A vagyonkezelő nem jósolja meg, mi történik holnap: ő arról dönt, hogy éppen melyik pedált kell megnyomni, ehhez pedig komoly tudás kell” – magyarázza Pallos Noémi.

Ezen szakértelem jelentőségére pedig a jelenlegi, pandémia uralta bizonytalan helyzetben egyre többen döbbenhetnek rá – olyanok, akik a tíz évvel ezelőtti recesszió okait esetleg nem látták át, ám most sokkal kézzelfoghatóbb számukra, mennyire változékony a világ és a befektetések sorsa. A szakemberek sem látnak persze mindent előre – és előfordulhat például árfolyamesés miatti veszteség –, de folyamatosan monitorozzák a trendeket, hogy megfelelő választ adjanak rájuk, ami napjaink gyorsan változó világában igen komoly hozzáadott értéket képvisel.

Nem mindegy azonban, hogyan választunk jó szakembert. Míg egy pénzügyi tanácsadó időről időre tájékoztatja kliensét a lehetőségekről, azt feltételezve, hogy az ügyfél ért a számok világához és szívesen is foglalkozik vele, a többség nem szeretne plusz erőfeszítéseket tenni a pénze biztonságáért; a Diófa Alapkezelő Zrt. ebben segít. „A folyamat vagyontervezéssel és a célok definiálásával indul, majd az ügyfélre szabva kialakítunk egy portfóliót, amellyel aztán a vagyonkezelő foglalkozik fókuszáltan. Ezért a munkáért a tanácsadókkal szemben nem tranzakciós díjat kapunk, hanem sikerdíjért dolgozunk, azaz az ügyféllel – a hozam tükrében – együtt sírunk, vagy együtt nevetünk. Segítünk meghozni a megfelelő döntéseket, és ezért a közös célért szívesen fizetnek az ügyfelek” – foglalja össze Pallos Noémi.

 

Mehettem volna akárhova a világon, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni, Magyarországot választottam.