Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

„Annak, aki szereti a rockzenét, a motorokat és a szabadságot, ez egy játszótér!”

USA, steak, BBQ, hamburger, sajttorta, pólók, gitárok, és zene… Az első dolgok, amik beugranak a Hard Rock Caféról. Isaac Tigrett és Peter Morton, a két alapító pedig minden bizonnyal elégedetten bólogatna ennek hallatán, hiszen pontosan az volt a céljuk 1971-ben, amikor Londonban megnyitották az első Hard Rock Cafét, hogy egy kis szelet Amerikát csempésszenek Európába. Abból a kis szeletből mára egész birodalom nőtte ki magát, amely az „amerikai álom” autentikus hírvivőjeként hódítja meg az újabb és újabb rajongókat világszerte.

Budapest központjában, a Vörösmarty téren 2011-ben nyitott meg a magyarországi Hard Rock, és azóta dübörög, szinte folyamatos teltházzal. Egy szimpla nyári kedd délelőtt, a nyitás után kevesebb mint egy órával, már tele a terasz, és a Rock Shop eladói is szorgosan sürögnek forognak a vásárlók között. 75-25% arányban még mindig leginkább külföldi szót hallani, de azért egyre több a magyar vendég is, aminek a vezetőség kifejezetten örül. „Mindenképpen szeretnénk, ha több hazai látogatónk lenne, ezért sok olyan eseményt szervezünk, amely főleg őket szólítja meg, mert a célunk egy zenekedvelő emberekből álló, a Hard Rock életérzésért rajongó törzsközönség kialakítása” – mesélt a tervekről Tettinger Zsolt, ügyvezető és Landherr Judit, marketing manager.

dsc_6001

A Hard Rock világa azonban nem feltétlenül való mindenkinek (van aki arra panaszkodik, hogy nem elég hard a rock, van, aki a magyar nótákat hiányolja), de Juditék szerint ez egyáltalán nem gond, sőt. „Nem vágyunk rá, hogy mindenkinek megfeleljünk, inkább egy olyan réteg megszólítása a célunk, akik értik és élvezik ezt a fajta vendéglátást.” Sokan egy-egy céges rendezvény után látogatnak többször is vissza családdal, barátokkal, mert annyira megtetszett nekik a hely, még akkor is, ha előtte némi előítélettel olvasták a meghívóban, hogy a Hard Rock Cafe lesz a helyszín.

„Nagyon fontos számunkra, hogy rendezvényhelyszínként is megmutathassuk magukat, mert ahogy az étterem is többet nyújt egy sima étkezésnél, úgy a céges események megvalósítása is váratlan és izgalmas keretek között zajlik, amiért rajonganak a megrendelők.”

A Hard Rock Cafe két külön választható teremmel rendelkezik, ahol 15-től 150 főig tudnak helyet foglalni a vendégek. Speciális rendezvényes felszereléssel is rendelkeznek, így 350 főig állófogadást, vagy divatbemutatót is le tudnak bonyolítani, de a színpad miatt, mindkét helyszín bármilyen sajtóeseménynek, koncertnek, vagy díjátadónak is kiválóan alkalmas.

elvis_bar

Zsolt szerint, „Annak, aki szereti a rockzenét, a motorokat és a szabadságot, ez egy játszótér!” – és valóban, a Hard Rock hitelesen hozza azt a hangulatot, amit az amerikai filmekből már jól ismerhettünk. Egész nap szól a zene, és sokszor itthon alig játszott új zenéket is hallgathatunk, világsztárok személyes tárgyai, dedikált hangszerei, lemezei láthatók a falakon (ami egyébként dekorációnak sem rossz) és profizmussal kombinált lazaság sugárzik a személyzetből, ami annyira ritka mostanában, hogy meg is kérdezzük a vezetőséget, hogy mi a titok. Persze itt is keményen kell dolgozni, és fizikailag és szellemileg is állandóan a topon lenni, de ők mégis vidámak, és szeretnek bejárni. Judit szerint az egész egy nagy család, és mindenki odafigyel a másikra. A felvételnél nem csak a tapasztalat a fontos, hanem a személyiség is, mert a minőségi garancia nem csupán az ételekre, de a kiszolgálásra is vonatkozik.

Itt ugyanis az úgynevezett „kickass service” működik, ami annyit jelent, hogy a felszolgálók amellett, hogy mosolygósak és segítőkészek, egy kisebb stand up comedyt is lenyomnak akár, ha a vendégek szórakoztatásáról van szó.

A sikeres vendéglátás alapja azonban az étel, így e mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az adagok, a franchise sztenderdeknek megfelelően hatalmasak, az alapanyagok helyiek és frissek és a koktélok is azt hozzák, amit elvárunk tőlük. Zsolt egyébként a BBQ fogásokat ajánlgatta mindenképp, hiszen arra szigorúan ügyelnek, például a húsokat   helyben, saját házi füstölővel készítik omlósra; Judit pedig a süteményekről zengett ódákat. Nincs kétség – mindet ki kell próbálni!

madonna_stairs

 

Hard Rock Fun Facts

🎸 A Hard Rock jelenlegi tulajdonosai a floridai Seminole indián törzs, akik 2007-ben vették meg az üzletláncot 965 millió amerikai dollárért. Azóta lett a cég központja Orlando, Florida. A törzs tagjai minden évben képviseltetik magukat az éves Hard Rock konferencián.

🎸 1971-ben az első Hard Rock Cafe helyiségét az akkori főbérlő csupán 6 hónapra adta ki Peternek és Isaacnek, mert biztos volt benne, hogy a vállalkozás rövid időn belül csődbe megy.

🎸 A zenei relikviák gyűjtése egy véletlennek köszönthető. Eric Clapton kedvenc helye a pultnál volt, és egy alkalommal megkérte a pultost, had tegye fel a szék fölé a gitárját, mintegy helyfoglalóként. Két héttel ezután, Peter Townshend, a The Who gitárosa is elküldte a saját gitárját, hogy tegyék ki, a következő üzenettel: „Az enyém is van legalább olyan jó, mint az övé. Szeretettel, Pete”.

🎸 A relikviákat 9 évente cserélik le egy-egy Hard Rock Cafeban.


„Minél több lesz a jóság és a szeretet, annál erősebbek leszünk, így feltétlenül sikeresek leszünk”

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin