Print

Leopárdminta Oxford-cipővel

Molnár Viola Anna
2021. március 01. 4 perc olvasás

Karrier
Miklós Melinda mindig olyan munkákat vállal, amikkel pozitívan tud hatni. „Fontos, hogy azt érezzem, jól és jóra használom a tudásomat és a skilljeimet” – kezdi, majd hozzáteszi, az is számít, hogy mindezt egy inspiráló közösség tagjaként tegye. A Nyitottak vagyunk ügyvezetője már nyolc éve azért dolgozik, hogy a nyitottság minél több ember számára legyen érték. A kezdeményezés 2013-ban indult a Prezi, az Espell és a Google összefogásával, mostanra már több mint 1100 cég és szervezet csatlakozott hozzájuk.

Stílus
Stílusa eklektikus, otthonát és öltözködését is egyfajta harmonikus változatosság jellemzi. A minimáltól a glamúrig, a sportostól az elegánsig sok minden van a ruhatárában, de nehezen tudná szavakba önteni, pontosan milyen alapon választ. „Az biztos, hogy nem a trendeket követem. Inkább azt keresem, hogy gondolataimat mi érinti meg. Kell, hogy legyen az adott darabban valami, legyen az egy jó történet, valamilyen forma vagy a színvilág.” A fotózáson viselt ruhája például a színeivel hívta fel magára a figyelmet, amikor egy marrákesi utazáson meglátta egy helyi tervező butikjában.

Otthonában is keverednek a korok és a stílusok

Utazásairól egyébként szívesen tér haza valamilyen különlegességgel, szeret kincseket találni szerte a világban, de a hazai bolhapiacokon is. Választásai ösztönösek, az azokból összeállított szettjei viszont tudatosak. „Az ember önkéntelenül interakcióba kerül azzal, amit felvesz. Amit viselsz, meghatározhatja a hangulatodat és a magadról közvetített üzenetedet is.” Egy alkalommal például, amikor a nemi egyenlőséggel kapcsolatban tartott háttérbeszélgetést nagyvállalatok vezérigazgatóinak, az elegáns leopárdmintás ruháját egy kifejezetten maszkulin, fekete Oxford-cipővel párosította. „Gondoltam, ha már ez a téma, öltözködésemben is egyenlő arányban legyenek férfias és nőies elemek” – meséli nevetve.


Ha már megemlítette a cégvezetőket, rákérdezek, öltözködés terén hogy állunk a nyitottsággal. Képesek-e az emberek férfi és nő vezetőket megjelenéstől függetlenül pusztán tetteik, cselekedeteik, elért eredményeik alapján megítélni. Hamar kiderül, hogy ilyen téren is van még hova fejlődni. „Ha egy férfi vezető kapucnis pulcsiban jelenik meg, és mondjuk felül az asztalra, szakmai hitelességét akkor sem kérdőjelezi meg senki. A nők hasonló lazaságot a legtöbb közegben nem engedhetnek meg maguknak.” Melinda maga is kapott már kéretlen tanácsokat, hogyan is kellene öltözködnie vagy viselnie a frizuráját, de nem fogadta meg őket – inkább önmagának szeretne megfelelni.

Relax
Gimnazistakora óta táncol hobbi szinten, tavaly brazil szambát kezdett tanulni Budapesten, brazil tanártól. A Covid sem tudott az útjába állni, most online instrukciók alapján gyakorol heti 8–10 órát, és nagyon élvezi. „Bár itthon táncolok, a világ minden pontjáról becsatlakoznak a diákok az órákra, és amikor a Brazíliában élő tanárok néha élőzenére tanítanak, az olyan élmény, mint egy fesztivál!” – meséli lelkesen.


Ezenkívül rajong a művészetekért és a szép tárgyakért is, szabad idejében szívesen keresgél különlegességeket online is. „A tökéletes teáscsészéket például hónapokig kerestem az Ebayen, végül egy bolhapiacon találtam meg őket.”

 

 

Miklós Melinda kedvencei: 1. Legyező: Egy afrikai tárgyakat gyűjtő és értékesítő nigeri kiskereskedőtől vásárolta Luganóban. 2. Gyűrű: Wladis. Amulettként tekint rá. Amikor megvette, kívánt valamit, és bár a kívánság nem publikus, az igen, hogy azóta valóra vált. 3. Rúzstartó tükörrel: Vintage. A barátnőitől kapta ajándékba. 4. Napszemüveg: Vintage. Olasz darab az 50-es évekből. 5. Rúzs: MAC. Imádja az élénk rúzsokat, ezt a színt már harmadszor vásárolta újra. 6. Parfüm: Jovoy: Gardez-Moi. A parfümök rajongója, tizenöt félét is használ, ebben is a különlegességeket keresi.