Print

A bizalomra és a tiszteletre építve

JTI Hungary
2021. március 29. 6 perc olvasás

A JTI vezető nemzetközi cigaretta, e-cigaretta és hevített dohánytermék gyártó cég, több mint 130 országban működik, és több mint 44 000 embert foglalkoztat. 2021-ben sorban a hetedik alkalommal szerezte meg a Globális Top Employer díjat. A JTI Hungary Zrt. 2008-as megalakulása óta a leggyorsabban növekvő dohányipari cég volt Magyarországon, és a tavalyi, különösen nagy kihívásokat hozó évben is mind piaci részesedés, mind volumen tekintetében növekedni tudott.

A 21. századra egyértelműen kiderült, hogy azok a vállalatok lehetnek igazán sikeresek hosszú távon, amelyeknél szeretnek is dolgozni a munkavállalók. A pénzügyi és egyéb eredményességi mutatók hosszabb távon hajlamosak együtt mozogni a cégen belül uralkodó légkör, a munkavállalók közérzetének és jóllétének valamivel nehezebben mérhető alakulásával. 

ELSŐ HELYEN

Már ez alapján is feltételezhetnénk, hogy az itthon 90 munkavállalót foglalkoztató JTI Hungary Zrt.-nél a cég értékeivel azonosulni tudó, megbecsült kollégákból álló csapat dolgozik. Nem kell azonban feltételezésekbe bocsátkozni, hiszen a JTI Hungary 2021-ben immár a hetedik egymást követő évben szerzett Top Employer tanúsítványt a világ legelismertebb, a munkavállalókkal kapcsolatos gyakorlatokat minősítő szervezetétől, a Top Employers Institute-tól. Idén ráadásul a különböző szempontokat összegző mutatók alapján mindhárom országban az első helyre rangsorolta a független vizsgálat a céget.

Azért is fontos eredmény ez, mert a Top Employers Institute nem egyszerűen egy tanúsítványt ad a programban részt vevő cégeknek, hanem részletesen is értékeli gyakorlataikat, és ezzel a további fejlődés irányait is kijelöli. „Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon, Európában és globálisan is kiérdemeltük a nagy presztízsű Top Employer tanúsítványt, de ez sokkal többről szól, mint magáról az elismerésről. Az üzleti és piaci körülmények nagyon gyorsan változnak, és átalakul az is, ahogyan dolgozunk. A tanúsítvány tükrözi a változásokhoz való sikeres alkalmazkodásunkat, megmutatja HR gyakorlataink erejét, felhívja a figyelmet azokra a területekre, ahol elmaradunk a növekvő elvárásoktól, és segít bennünket abban, hogy a jövőben szükséges további fejlesztésekre koncentráljunk” – mondta el Yelena Yugova, a JTI Csehországot, Magyarországot és Szlovákiát magába foglaló klaszter People & Culture igazgatója.

Miroslav Gordic, a JTI Hungary Zrt. country managere az elmúlt év kihívásairól és a JTI eredményeiről beszélt. „2020-ban a világ körülöttünk korábban soha nem tapasztalt módon változott meg. Az élet jelentős és széles körű átrendeződése a fogyasztói szokásokat is befolyásolta: a turizmus gyakorlatilag megszűnt, a közösségi együttélés terei bezárultak vagy szűkültek. Alkalmazkodnunk kellett ehhez a megváltozott világhoz, ami kollégáink és üzleti partnereink együttműködésének köszönhetően sikeres volt. Erre a jelentős csapatmunkára építve a JTI kivételes sikert aratott mind a klaszter szintjén, mind Magyarországon; a csökkenő teljes piacon mind piaci részesedésünk, mind volumenünk alapján növekedni tudtunk. Mindez megerősíti, hogy a Top Employer gyakorlatunk eredménye egy kiváló csapat és a legkiválóbb üzleti teljesítmény” – mondta.

EGYENLŐSÉG MINDEN TÉREN

Ennek jegyében a cég idén is tovább halad azon az úton, hogy még inkább befogadó és sokszínű munkahellyé váljon. Például 2021. január elsejétől a JTI munkavállalói nemüktől és szexuális irányultságuktól függetlenül 20 hetes fizetett szabadságra jogosultak gyermek születése vagy örökbefogadása esetén, de a társaság további külön figyelmet fog fordítani a vezetői pozíciókban dolgozó nők arányának növelésére is. 

Tovább dolgoznak azon is, hogy a cég minden szintjén szélesebb döntési jogköröket biztosítsanak a munkavállalók számára. A korábbi, merevebb irányítási struktúrák és korlátok lebontásával olyan környezetet igyekeznek létrehozni, amelyben a munkavállalók bátran megnyilvánulhatnak, tanulhatnak hibáikból, és a kölcsönös bizalom és tisztelet jegyében vállalhatják fel önmagukat. Egy ilyen környezet különösen nagy értéket képviselhet egy mostanihoz hasonló, váratlan és nehéz helyzethez való gyors és hatékony alkalmazkodás során, és a JTI korábbi, ilyen irányú erőfeszítései már most is megmutatkoznak a cég tavaly elért kiemelkedő eredményeiben is. 

ÖNZETLEN SEGÍTSÉG

A JTI vállalati kultúrájának az is természetes része, hogy nemcsak saját munkavállalóik jólétét tartják szem előtt, hanem tágabb környezetükben is igyekeznek pozitív változásokat elérni. 2020-ban, a Covid-19-járvány kitörésének idején a JTI pénzügyi támogatás és személyes védőeszközök formájában nyújtott azonnali segítséget azoknak az egészségügyi intézményeknek, amelyeket a cég közösségi partnerei működtetnek.

A cég több, a szegényebb sorsú családoknak segítő programban is részt vesz a Habitat for Humanity Hungary-vel való együttműködésben. A Második Esély program keretében felújított önkormányzati bérlakásokba költöztettek be két kisgyermekes családot a Családok Átmeneti Otthonából, a Támasz a családoknak programban pedig négy család lakhatási körülményeit javították különféle felújítási munkák finanszírozásával. A Berda Józsefről elnevezett újpesti, három pillérből álló lakhatási támogatási projekt keretén belül pedig többféle rendszeres és eseti adománnyal segítették 130 család mindennapi megélhetését, lakókörülményeinek javítását.

A vállalat  tavaly decemberben egy speciális, a négylábú munkatársak igényeit maximálisan kielégítő kisbuszt adományozott a NAV Kutyakiképző Központjának. 

Biztosak lehetünk abban, hogy a JTI Hungary idén is tovább halad majd a megkezdett úton, elkötelezett marad egy nyílt, befogadó és a munkavállalókat kizárólag az elvégzett munka minősége alapján értékelő kultúra mellett, ahogy abban is, hogy arra is továbbra is figyelni fognak, hogy a kiváló működés eredményéiből a leginkább elesettek is részesülhessenek a cégen kívül.