PR Cikk

ASUS Expertbook széria: A biztonságos üzleti mobilitás

Asus
2021. november 22. 4 perc olvasás

Az elmúlt évek óriási fejlődést hoztak a hordozható számítógépek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások piacán. Ezek az újítások és modern megoldások azonban számos új veszélyforrást is hoztak magukkal a céges és felhasználói adatokat tekintve. A tökéletes üzleti laptopoknak manapság a számos hardver- és szoftverbiztonsági réteg mellett a munkavállalók kényelmét és gördülékeny felhasználási folyamatait is szem előtt kell tartaniuk, hiszen az apró extrák és stresszmentes percek bizony nagyban hozzájárulhatnak a produktivitás növeléséhez.

A koronavírus nagyban hozzájárult az otthoni munkavégzésre való átálláshoz, így a laptopok még nagyobb hangsúlyt kaptak, hiszen az asztali munkaállomásoknál sokkal praktikusabbak. A céges IT-szakembereket azonban ez a helyzet sokkal nagyobb kihívás elé állította, hiszen nem egy teljesen kontrollált és és biztonságosan kiépített környezetben dolgoznak a munkavállalók, hanem leginkább az otthoni hálózatukat használják, de például egyre többen szeretnének kiszakadni néha a nappali fogságából és választanak egy-egy kávézót. Ezek a helyzetek már jóval többet kívánnak, mint egy egyszerű, akár pár generációval korábbi hardvert használó céges gép. A teljesítmény mellett a rugalmasság és praktikusság is sokkal fontosabb lett, a már említett extrák pedig az otthoni környezetben még többet tudnak hozzátenni egy sikeres munkanaphoz.

Az ASUS Expertbook széria három pillére épül, hiszen az elengedhetetlen adatbiztonság és hardveres teljesítmény mellett a modern megoldásokra fókuszáltak a mérnökök. Az Expertbook B9-es család jól példázza, hogy egy modern, alig 1kg-os üzleti laptop mennyi lehetőséget rejthet magában. A vékony és könnyű gépek a legmodernebb, dedikáltan üzleti felhasználásra tervezett hardverek mellett olyan biztonsági funkciókat kínálnak, mint például a háttértároló védelméért felelős TPM 2.0 chip vagy a közelségérzékelős IR kamera, amely lehetővé teszi a kényelmes és biztonságos bejelentkezést, majd a laptoptól hátralépve azonnal lezárja azt mindenféle gombnyomás nélkül.

A praktikusságot a teljes portkínálat (Ethernet, HDMI, Thunderbolt 4-es USB-C) és az exkluzív ASUS megoldások biztosítják. Ilyen például az AI zajszűrő technológia, mely kiváló hangminőségért felel akkor is, ha a szomszédban éppen felújítás zajlik vagy a gyerekek játszanak a háttérben. A MIL-STD 810H katonai szabványnak való megfelelősség garancia a strapabíróságra, de ha mégis történne valami, akkor a háztól-házig garancia és a helyszíni javítás, valamint SSD megtartást biztosítja a nyugalmat. Az ASUS innovációs törekvéseit az Expertbook laptopoknál is megfigyelhetjük, hiszen az ExpertBook B7 Flip 360-fokban kihajtható érintőképernyőt és beépített, villámgyors 5G támogatást kínál, míg az ExpertBook B5 OLED lenyűgöző látványvilágot a szemünk számára kíméletesebb felhasználást biztosít.

A hazai kínálat megtervezésekor az volt a cél, hogy egy vállalat minden tagjának biztonságos és minőségi megoldást nyújtson a cég. Itthon a három legnépszerűbb modell az általános üzleti felhasználásra szánt P2451, a prémium, mégis a legtöbb vállalkozás számára könnyen megfizethető B1500 és a cégvezetők egyik új kedvence, a B9400. Szoftveres fronton is egyre többen használják a flotta menedzselésére és a biztonság megőrzésére az ASUS Control Center és ASUS Business Manager szoftvereket, melyek a hatékonyság növelésére és a biztonság fokozására készültek. A jövő tehát egyértelműen a biztonságos, modern és könnyen menedzselhető üzleti laptopoké. (x)