Fotó: Vinnai Balázs, a Codecool egyik társalapítója.
rövid hír

Vinnai beáll a Mészároshoz tartozó bankholdingba, a digitális transzformációt viszi

Forbes
2021. július 09. 2 perc olvasás

Vinnai Balázs elnöki főtanácsadóként és a vezető testület tagjaként csatlakozik a Magyar Bankholding Zrt. csapatához. Feladata a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank digitális transzformációja lesz.

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban hirdette meg a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. A létrejövő univerzális nagybank Magyarország legmodernebb pénzügyi szolgáltatójává kíván válni, amihez globális kitekintésre és nemzetközileg is élenjáró fintech megoldásokra van szükség, írta a szervezet a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Vinnai Balázs elnöki főtanácsadóként csatlakozik a Magyar Bankholdinghoz 2021. július 15-étől, és a vezető testületnek is tagja lesz. A digitális banki szektor nemzetközileg elismert szakembere felügyeli és támogatja a bankcsoport technológiai transzformációját.

A közlemény szerint például újszerű ügyfélélményt adó digitális csatornák létrehozását várják tőle, valamint azt, hogy találja meg a technológia adta üzleti lehetőségeket és fejlessze a gyorsan változó üzleti környezethez való alkalmazkodási képességet.

A startupvállalkozó a digitális banki termékekkel és webes alkalmazásokkal foglalkozó IND Group alapítójaként vált ismertté. A céget 16 év növekedés után a londoni központú Misys vásárolta fel 2014-ben. Vinnai pályafutását a fintech-multi digitális csatornákért felelős alelnökeként, majd utódvállalata, a Finastra digitális vezetőjeként és globális alelnökeként folytatta.

Ő volt az alapítója a fintech-szektorban működő magántőke- és smart money tanácsadócégnak, a BnL Growth Partnersnak, valamint a Codecool nevű programozóiskolának is. 2018 óta a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP befektetője és elnöke, 2020-tól az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elnöki tisztségét is betölti.

Kilőttek a Mészároshoz tartozó bankholding tagjai, folyik hozzájuk a pénz