Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soha ne fektess olyan cégbe, amit a tulajdonosról neveztek el!

Az októberi Forbes címlpasztorija a legprofibb magyar kockázatitőkés csapat – eddig el nem mondott – története. A Euroventures partnerei eddig ugyanis soha nem beszéltek magukról, noha szakmai körökben régóta ismertek. 

Három olyan cégbe fektettek, ami végül a New York-i tőzsdére ment, és három olyan portfóliótársaságuk is van, amit NASDAQ-cég vett meg (bevásárolt náluk a Verizon és a Hortonworks is).

A 15 oldalas címlapösszeállításból nemcsak a befektetőcég története ismerhető meg, hanem az alapkezelői szakma is.

Van egy részlet, ami kimaradt a nyomtatott kiadásból. Kedvcsinálónak most közreadjuk, az októberi lapszám még kapható!

A 2017. októberi címlap a magyar Euroventures befektető csapatával.

 


KINEK VALÓ A KOCKÁZATI TŐKE?

  1. Aki nem az életművét építi a cégben. „Soha ne fektess olyan cégbe, amit a tulajdonosról neveztek el!” (Tóth Zoltán, Euroventures)
  2. Aki azt nézi, hogyan tudja 3–4–5 év alatt maximalizálni a vállalat értékét, és utána el tudja engedni.
  3. Aki kellően nyitott, megosztja az információkat, és nem controll freak. „Ha már három napja tárgyaljuk a titoktartási nyilatkozatot, akkor nem érti a bizniszünket.” (Tóth Zoltán)
  4. Aki növekedést keres, akinek nemzetközi ambíciói és tapasztalatai vannak.
  5. Aki mellett nem áll tapasztalatlan és agresszív üzleti angyal. Főleg, ha az angyalnak nagy tulajdonrésze van, ő hozza a döntéseket, és ő kommunikál.
  6. És talán a legfontosabb: a cég életciklusa passzoljon a kockázatitőke-alap típusához (pl.: korai, érett, növekedési szakasz).
Oszd meg!