Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]


Bővebben

Emily Wang // Unsplash

Régen évekbe telt, most hat hét is elég rá, mi az?

Budapesten átlagosan 43, a vidéki városokban 44 nap alatt kelnek el a lakóingatlanok – derül ki az Ingatlan.com közleményéből.

2019 második negyedévében átlagosan 50 nap alatt mentek el a lakóingatlanok, ami ugyan öt nappal több, mint az első negyedéves átlag, de mivel az árak is folyamatosan emelkednek, a portál szerint logikus, hogy picit az eladások is lassulnak.

Forrás: Ingatlan.com

Így is gyorsan megy a dolog, főleg, ha arra gondolunk, hogy volt idő, mikor évekig tartott eladni egy lakást. Budapesten cserélnek gazdát leggyorsabban az otthonok, azon belül is a panelek, ezek átlagosan 34 nap alatt kelnek el, de a téglalakások is csupán 46 napig váratnak magukra. A családi házak eladása tart a legtovább, átlagosan 88 napig.

A megyei jogú városokban is a panelek fogynak a leggyorsabban, átlagosan 30 nap alatt találnak vevőre, a téglalakások pedig 41 nap alatt kelnek el. A családi házak viszont rontanak az átlagon, mert 94 napba telik, mire valaki megveszi őket.

A leghosszabb ideig a községekben kell várni az eladásra. A legkisebb településeken átlagosan majdnem 3 hónapot (82 napot) kell szánni egy-egy ingatlan értékesítésére.

10 éve nem vettünk ennyi lakást, mint most

Főoldali kép: Emily Wang // Unsplash


 

"A kő nem lesz könnyebb, ha pehelynek nevezem és az ember sem jobb, ha istennek hívom."