Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Emily Wang // Unsplash

Régen évekbe telt, most hat hét is elég rá, mi az?

Budapesten átlagosan 43, a vidéki városokban 44 nap alatt kelnek el a lakóingatlanok – derül ki az Ingatlan.com közleményéből.

2019 második negyedévében átlagosan 50 nap alatt mentek el a lakóingatlanok, ami ugyan öt nappal több, mint az első negyedéves átlag, de mivel az árak is folyamatosan emelkednek, a portál szerint logikus, hogy picit az eladások is lassulnak.

Forrás: Ingatlan.com

Így is gyorsan megy a dolog, főleg, ha arra gondolunk, hogy volt idő, mikor évekig tartott eladni egy lakást. Budapesten cserélnek gazdát leggyorsabban az otthonok, azon belül is a panelek, ezek átlagosan 34 nap alatt kelnek el, de a téglalakások is csupán 46 napig váratnak magukra. A családi házak eladása tart a legtovább, átlagosan 88 napig.

A megyei jogú városokban is a panelek fogynak a leggyorsabban, átlagosan 30 nap alatt találnak vevőre, a téglalakások pedig 41 nap alatt kelnek el. A családi házak viszont rontanak az átlagon, mert 94 napba telik, mire valaki megveszi őket.

A leghosszabb ideig a községekben kell várni az eladásra. A legkisebb településeken átlagosan majdnem 3 hónapot (82 napot) kell szánni egy-egy ingatlan értékesítésére.

10 éve nem vettünk ennyi lakást, mint most

Főoldali kép: Emily Wang // Unsplash

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.