forrás: Volt egyszer egy… Hollywood Facebook oldal
Fotó: forrás: Volt egyszer egy… Hollywood Facebook oldal
Pénz

Quentin Tarantino még sosem keresett ennyit

Forbes
2019. július 29. 1 perc olvasás

40,35 millió dollárt – ennyit hozott kezdőhétvégéjén a Volt egyszer egy… Hollywood, Quentin Tarantino kilencedik filmje, egyben az első, amit a Sony adott ki.

A korábban kizárólag a Weinstein fivérekkel dolgozó Tarantinónak ez az eddigi legerősebb nyitóhétvégéje: több mint kétmillió dollárral vert rá az idén tíz esztendős eddigi személyes rekorder Becstelen brigantykra.

A Sony kezdettől fogva készült rá, hogy a közel háromórás Volt egyszer egy… Hollywood nem hozza majd vissza a 90 millió dolláros készülési költségét az első hétvégén, nem beszélve az erre pakolt marketingbüdzséről, ami szintén tízmilliós tétel.

A stúdió úgy számol, hogy mivel már csak egy nagy blockbuster fenyegeti Tarantino filmjét (ez az 1-én bemutatásra kerülő Halálos iramban: Hobbs & Shaw), a több mint egy hónapig mozikban maradó Volt egyszer egy… Hollywood lassan, de biztosan anyagilag is siker lesz (a kritikusok már most oda vannak érte).

Ráadásul Tarantinót a világpiac is szereti, utóbbi három filmje Amerikán kívül teljesített a legjobban.

A Volt egyszer egy… Hollywood a 60-as évek végi Los Angelesben játszódik, és a rendezőtől megszokott stílusban meséli el az álomgyár és Charles Manson bizarr összefonódásának történetét.

Magyarországon augusztus 15-én mutatják be a filmet.

Főoldali kép: a film hivatalos Facebook-oldala

Források: Box Office Mojo, Business Insider