Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hiába temetik, dollármilliókat hozott a Pokémon Go

Egy-két akcióval ma is 2 millió dollárt termel a játék, amit már többször is temettek. Pedig 4 hónapja felforgatta a világot.  

A Pokémon Go hosszú idő után megint tudott újat mutatni a rajongóknak: speciális eseményt szerveztek a játékban Halloweenre. A lépés annyira bejött, hogy a korábban elpártoló gémerek is visszatértek – írja az amerikai Forbes. Bár volt visszaesés, egyáltalán nem érdemes temetni a játékot.

Az akció ideje alatt dupla annyi pokélabdát és mindenféle eszközöket adtak a Pokéstopok: ezek a valóságban is létező, kiemelt köztéri helyek, speciális szerepet töltenek be a játékban, így gyűjthetnek mindenféle eszközt a játékosok, csak meg kell forgatni a helyeket jelképező emblémát. Szintén pontokat lehet gyűjteni egyszerű sétálással is, ilyenkor a tojáskeltetőben lévő pokémonok fejlődnek, Halloweenkor dupla annyit, mint egyébként.

A fenti eszközökhöz nemcsak sétálással és pörgetéssel lehet hozzájutni, hanem pénzért is. Az akció után a játék az androidos alkalmazásboltban, a Google Playben felkúszott az éppen legtöbb pénzt hozó játékok közül az első helyre, jó sok pénzt hozva a fejlesztő Nianticnak. Ráadásul a korábbi frissítések mind abba az irányba vitték a játékot, hogy a játékosok többet költsenek.

A Sensor Tower nevű elemzőcég jelentése szerint a halloweeni esemény 133 százalékos bevételnövekedést hozott az első öt napban. Október 25 és 29 között nagyjából 23,3 millió dollárt kerestek rajta a fejlesztők, 18 és 22 között 10 milliót. Ez azt jelenti, hogy egy normál napon 2 millió dollárt termel a négy hónapja kiadott, már többször temetett játék.

Oszd meg!