Fotó: Orbán Viktor bejelenti a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítő intézkedéseit 2020. december 19-én. Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
rövid hír

Orbán: Jövőre élelmiszerekre is jó lesz a SZÉP-kártya

Forbes
2021. december 23. 2 perc olvasás

A miniszterelnök év végi bejelentgetős hajrájának újabb állomása: Orbán Viktor saját Facebook-oldalán érkezett a hír, miszerint februártól SZÉP-kártyával is fizethetünk élelmiszerekért a boltokban.

Ennél több most nem derült ki az Orbán képével kísért posztból:

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Minderre azután került sor, hogy a kormányfő szintén a saját közösségimédia-oldalán jelentette be a lakossági kamatstopot, míg az e heti rendkívüli Kormányinfón – ami attól volt rendkívüli, hogy ő is részt vett rajta és újságírói kérdésekre is válaszolt – azt erősítette meg, hogy a Fidesz államfőjelöltje Novák Katalin lesz.

Ami a SZÉP-, azaz a Széchenyi Pihenő Kártyát illeti, még idén áprilisban jelentettek be hozzá fontos könnyítést, miszerint alszámlái immár átjárhatók, bármilyen alszámláról bármilyen célra igénybe vehetjük az összeget.

Így például a szálláshely zsebből vendéglátási szolgáltatást vagy mást is lehet már fizetni, egy későbbi módosítás értelmében 2022. szeptember 30-ig.

Mint pár hete kiderült, a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában is már elérhetővé vált az MKB SZÉP-kártya, így az MKB Bank mellett a Budapest Banknál és a Takarékbanknál is lehet MKB Szép-kártya számlát nyitni.

Borítókép forrása: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala