Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Még több Domestosra lesz szükség – 15 milliárd forintból bővíti nyírbátori üzemét az Unilever

Harmadával bővíti nyírbátori üzemét az Unilever – jelentette be a cég. A 15 milliárd forintos beruházás saját erőből valósul meg, a munkálatok már el is kezdődtek.

A Domestost, Flóraszeptet és Coccolinót is gyártó üzem egy 11 ezer négyzetméteres csomagolócsarnokkal, két új gyártósorral és egy 8 ezer négyzetméteres raktárral bővül, és a jelenlegi évi 300 millió helyett 370 millió flakon termék előállítására lesz képes. Ezek egy része újrahasznosított műanyagból készül majd.

Advertisement

Mindezen felül 300 fát is ültet a gyár körül a cég.

A munka 2021 elejére érhet véget, a fejlesztéshez nemrégiben megvett területen pedig már el is indultak a bontási munkálatok. Most úgy 300 fő dolgozik az üzemben, de a cég szerint a fejlesztés további munkahelyek létrehozásával jár.

Az Unilever mindemellett a járványra is odafigyel.

„A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben fontosnak tartjuk, hogy a frontvonalban dolgozó fővárosi Szent László Kórház munkáját is segítsük nyírbátori üzemünkben gyártott fertőtlenítőszereinkkel, ezért egy teljes kamionnyi adományt ajánlottunk fel az intézmény számára

– mondta Buss Viktor, a gyár igazgatója.

A cég eddig 6500 liter Domestost, több száz flakon folyékony Baba szappant és több ezer Knorr-terméket ajánlott fel a hazai egészségügyi, szociális és oktatási intézményeknek.

Kép: Unilever

 

„Egy gyufaszálat sem számolok el a cégben, a telefonom is a saját nevemen van.”

Holló Gábor, milliárdos, a Hírkereső.hu alapítója