Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már húszmillióért is lehet saját lakásunk

Mire elég 20 millió forint az ingatlanpiacon? A fővárosban 27, a nagyobb vidéki városokban pedig egy 57 négyzetméteres téglalakásra; a panellakásoknál akár száz négyzetméterig is elmehetünk.

Az Otthon Centrum közleménye szerint Budapesten kerületenként jelentős eltérés van aközött, hogy mit kapunk 20 millió forintért. Budán ez az összeg egy 22-26 négyzetméteres garzonra elég. A belső pesti kerületekben ennyiért 25-35 négyzetméteres, a külső városrészekben akár 40 négyzetméteres lakást is találunk.

A legnagyobb vidéki városokban 57 négyzetméteres lakás is vásárolható ekkora összegért, a kisebb megyei jogú városokban 63 négyzetméteres téglalakás is elérhető lehet.

Panelekből 63- 67 négyzetméterest is találunk ezen az áron.

A kisebb városokban még ennél is kedvezőbbek a lehetőségek: 20 millió forintért 80-95 négyzetméteres tégla vagy 85-100 négyzetméteres panellakást vehetünk. A fővárosi agglomerációban 45 négyzetméteres tégla vagy 50 négyzetméteres panellakást lehet vásárolni ennyiből.

Fotó: Sergio Rola / Unsplash

 

Mehettem volna akárhova a világon, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni, Magyarországot választottam.