Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kínai kriptozseni vacsorázhat Warren Buffett-tel, aki szerint a Bitcoin „patkányméreg a négyzeten”

Justin Sun, a Tron (TRX) nevű kriptovaluta alapítója nyerte Warren Buffett idei jótékonysági aukcióját. A 4,57 millió dolláros árverés tétje egy ebéd a mogullal, aki köztudottan rühelli a kriptovalutákat.

Az épp 28 éves Sun által 2017-ben életre hívott Tron összértékét 2,5 milliárd dollár fölé becsülik, ezzel a tizedik legnagyobb kriptovaluta a világon. A fiatal vállalkozó 4,567,888 dollárral nyerte az idei árverést, aminek teljes bevétele jótékony célra megy majd.

Advertisement

Nem úgy Buffett, akinek el kell töltenie egy ebédet Sunnal, az ifjú titán pedig sok korábbi nyertessel szemben nem tanácsokat vár a milliárdostól, hanem okítani szeretné a kriptovaluták világáról, és más krpitoszakértőket is magával szeretne vinni a találkozóra.

Buffett, aki a világ egyik legsikeresebb befektetője, többször is kinyilvánította bizalmatlanságát a kriptovaluták iránt. A Bitcoinról például azt mondta, hogy „patkányméreg a négyzeten”, és a közeli munkatársai is osztják ezt a véleményt. Charlie Munger, Buffett egyik üzlettársa úgy fogalmazott:

„Azt gondolom, hogy azok a profi traderek, akik kriptovalutákhoz nyúlnak, gusztustalanok. Mintha csak néznéd, ahogy valaki kakival kereskedik és azt mondanád: ebből nem maradhatok ki.”

Aúcs.

Sun mindenesetre optimista a találkozót illetően, végtére is a nyertes ajánlat vége csupa 8-as, ami a Távol-Keleten szerencsés számnak minősül. Buffett is várja a találkozót, Sun szerint pedig a pénzemberek gyakran változtatnak a véleményükön, így reméli, hogy meg tudja győzni az idős mogult a kriptovaluták és a blokklánctechnológia hitelességéről.

Sun ajánlata volt az eddigi legtöbb, amit valaki kifizetett egy Buffett-féle ebédért. Mondjuk a fiatal vállalkozónak van mit a tejbe aprítania: saját Tron-készletét 800 millió dollár értékűre becsülik.

 

Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?