Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jeff Bezos vagyona immár 202 milliárd dollár

A világ leggazdagabb embere 78 milliárd dollárral hagyta maga mögött a sokáig csúcstartó Bill Gatest – írja a CNBC, méghozzá a Bloomberg indexe alapján.

Jeff Bezos ezzel egyébként ismét történelmet írt, hisz eddig senkinek sem sikerült átlépnie a 200 milliárdos álomhatárt. Mondjuk ez már neki szinte smafu: 2017-ben lett a világ leggazdagabb embere, 2018-ban pedig már rekordot döntött a maga 150 milliárdjával.

A Bezos-birodalom ékköveként számon tartott Amazon a koronavírus-járvány nagy nyertesének számít: az online kereskedelem előretörése következtében a második negyedéves forgalom 88,9 milliárd dolláron tetőzött. A cég most 1,7 billió dollárt ér, ezzel a második legértékesebb amerikai cég a 2 billió felett álló Apple mögött.

A CNBC emlékeztet: Bezos már valószínűleg hamarabb elérte volna a 200 milliárd dolláros küszöböt, ha nem jön közbe a válása – volt felesége, MacKenzie Scott így került fel a világ leggazdagabb embereinek listájára.

Borítókép: Jeff Bezos // Fotó: amerikai Forbes

Oszd meg!