Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ide tette pénzét a koronavírus idején Soros György, Warren Buffet és a legnagyobb amerikai sztárbefektetők

Nagyot változtattak befektetéseiken a milliárdos befektetők az első negyedévben. Főleg a techcégekben látták meg a fantáziát.

Igazi hullámvasút volt eddig 2020 a befektetőknek: a tőzsdék értékük közel harmadát veszítették el a koronavírus miatti pánikban, onnan bizonyos szektorok és cégek mára ledolgozták a zuhanást, és vannak, melyek beragadtak és szenvednek. Az első három hónap zárását követően a legnagyobb amerikai befektetők nyilvánosságra hozták a legnagyobb eladásaikat és bevásárlásaikat a koronavírus miatti tőzsdei felfordulás alatt, a legfontosabb dealeket a Markets Insider szedte össze.

Warren Buffett

A legendás befektető, egyben a világ negyedik leggazdagabb embere a Goldman Sachsban lévő részvényei 84 százalékától megszabadult. Befektetőcége, a Berkshire Hathaway még 2008-ban szállt be az amerikai bankba, miután 5 milliárd dolláros mentőövet dobott a válság mélypontján 10 százalékos osztalékot fizető részvényekért cserébe. A mostani kiszállóval több mint 3 milliárd dolláros hozamot realizált. Cége továbbá eladta a légitársaságokban lévő részesedésének jelentős részét is. A piac árgus szemekkel figyeli, mikor kezd el bevásárolni Buffett, aki egyelőre készpénzben tartja a pénzét és kivár.

Soros György

Az amerikai-magyar milliárdos befektetési alapja, a Soros Fund Management március végén hozta nyilvánosságra, hogy mintegy 5 milliárd dolláros részesedést szerzett a Disneyben. Emellett megtízszerezte a részesedését a szobabicikliket fejlesztő Pelotonban is: a hárommillió darab részvény akkor 79 millió dollárt ért.

David Einhorn

A Greenlight Capital alapkezelője 11-11 millió dollárt tett Disney- és Berkshire Hathaway-részvényekbe, valamint további 6 millió dollárt a Teslába.

Seth Klarman

Az új Warren Buffettként is emlegetett befektető 330 millió dollárt fektetett a Facebook részvényeibe, és 350 millió dollárt a Google anyacégébe, az Alphabetbe.

Stanley Druckenmiller

Az általa vezetett Duquesne Family Office 3 millió dollárt tett a Disneybe, miközben kiszállt a Snapchat cégéből, a Snapből, és eladta szinte az összes Uber-részvényét.

Dan Loeb

A Third Point alap vezetője megháromszorozta tulajdonrészét az Amazonban, és 138 millió dollárnyi részt szerzett a Disneyben.

Bill Ackman

Alapja, a Pershing Square 2,6 milliárd dolláros profitot hozott össze azzal, hogy időben lépett a tőzsdei koronapánik idején. Ennek egy részét újra befektette: harmadával növelte részvényeit a Berkshire Hathawayben, szintén harmadával a Hilton szállodaláncban, és közel megduplázta a Starbucks-részvényeinek számát.

Carl Icahn

A befektető közel megnégyszerezte részesedését a hatalmas adóssághegyet nyögő olajcégben, az Occidental Petroleumban.

Howard Marks

Az Oaktree Capital befektetőcég 140 százalékkal növelte részesedését a kínai e-kereskedelmi óriásban, az Alibabában, ez a rész76 millió dollárt ért március végén. Marks kifejezte, hogy szkeptikus az amerikai tőzsdeindexek utóbbi időben történt emelkedésével kapcsolatban, szerinte megjósolhatatlan, milyen hatása lesz még a koronavírus-járványnak, de a

Oszd meg!

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója