Fotó: Geri Art // Pixabay
Fotó: Fotó: Geri Art // Pixabay
rövid hír

Kedd reggel sem kelt jól a forint, ismét történelmi mélyponton indult a nap

Forbes
2021. november 23. 1 perc olvasás

Azután, hogy hétfőn egész nap folyamatosan gyengült és negatív rekordokat döntött, kedd reggelre megvolt az újabb történelmi mélypontja a forintnak az euróval szemben, írta meg többek közt a HVG és a Napi.hu.

A Forbes.hu-n még a 370-es lélektani határ előtt számoltunk be a történésekről, ezt azóta tegnap át is léptük. Sőt, a mai nap elején, hiába kereskednek ebben a napszakban még viszonylag kevesebben devizákkal, el is értük az újabb történelmi mélypontot.

Az MTI alapján nem sokkal reggel 6 óra után az eurót 370,43 forinton, a dollárt 329,70 forinton jegyezték. Reggel 7 óra körül sem enyhült túlzottan a helyzet: ekkor az euróárfolyam 370,30 forintnál, a dolláré 329,64 forintnál tartott. 

Szakértők szerint nem elég szigorú az MNB, amikor kamatot emel, az alacsony átoltottság, a magas halálozási számok ellenére el nem rendelt lezárás pedig még tovább fokozza a befektetők aggodalmát, így a forint továbbra is gyenge maradhat. Emellett erősödik a dollár is, ami sosem jó a feltörekvő devizáknak, és emiatt kockázatkerülés látszik.

Címlapkép: Geri Art // Pixabay