Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Szintet lépett a harmadik leggazdagabb magyar cége

Március 22-től a BUX-ban, valamint a BUMIX-ban is helyet kapnak a Veres Tibor érdekeltségébe tartozó Alteo Nyrt. részvényei. Közben az energiaszolgáltató már nemzetközi ESG-minősítés megszerzésében gondolkodik.

2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) az energiaszolgáltató Alteo részvényeit. Ezek 2018-tól a BÉT prémiumkategóriájába tartoznak.

Most a BÉT Index Bizottságának javaslata alapján a tőzsde vezérigazgatója úgy döntött, március 22-étől az Alteo részvényei is benne lehetnek az új összetételű BUX, illetőleg a közepes és kis piaci tőkeértékű cégeket tömörítő BUMIX kosarában – írja a BÉT egy kedden kiküldött sajtóközleményében.

„Nagy öröm és óriási megtiszteltetés, hogy az ALTEO papírjai kiérdemelték a tagságot ebben a két nagypresztízsű tőzsdei klubban” – mondta ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója.

Hozzátette: azok után, hogy az utóbbi hónapokban közel 30 százalékkal nőtt a részvények árfolyama, a cég iránt megnyilvánuló érdeklődés a javuló tőzsdei forgalomban is megmutatkozott, miközben a kedvező árfolyamalakulás a közkézhányadot is felértékelte.

ifj. Chikán Attila Kép: Alteo / Facebook

Rámennek az ESG-re

Az Alteo már nemzetközi színtéren is gyűjtött be elismerést: az MNB Növekedési Kötvényprogramjában jelentkező magyarországi vállalatok közül az Alteo-kötvények azok között szerepeltek, amelyek mind a 2019-es, mint a 2020-as kibocsátáskor BBB- besorolást kaptak egy független nemzetközi hitelminősítőtől.

A Forbes legutóbbi gazdaglistáján 258,6 milliárd forintosra becsült vagyonával harmadik Veres Tibor érdekeltségébe tartozó Alteo most arra hajt, hogy kötvényei a társadalmilag felelős, tehát ESG-szempontból is nemzetközi minősítést húzzon be egy elismert minősítőcégtől.

Borítókép: BÉT / Facebook

 

Oszd meg!