Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Kép: Green Fox

Újabb 9 hónap, avagy így lettek programozók az anyukákból

Véget ért a Green Fox Academy édesanyákat célzó kurzusa – írja közleményében a bootcamp. A 9 hónapos program junior fejlesztőket képzett, ősszel indul a második turnus.

A KSH adatai szerint 2018-ban mindössze a magyar nők 6,7 százaléka dolgozott részmunkaidőben, ez elenyésző az uniós átlag 31,6 százalékához képest. Ezen változtatna a Green Fox és az Academy4MoMs közös projektje, mely során kisgyermekes édesanyákból képeznek junior fejlesztőket.

A június 25-én végzett első évfolyamot szeptemberben követi a második. A kisgyermekeseknek bölcsődei szolgáltatást is nyújtanak a szervezők.

A frissen végzett anyukák most kezdenek fejlesztői állást keresni. Az eredetileg geográfus szakon végzett Pfening Viola azt mondta, eleinte mindenképp részmunkaidőben szeretne munkába állni, mert kisebb gyermeke még csak most lesz kétéves, de a szociológus és nyelvtanár végzettségű Gyulai Zsófia sem vállalna teljes állást – back-end vagy front-end fejlesztőként szeretne elhelyezkedni, de most elsősorban olyan munkahelyet keres, ahol lehetőséget kap a további fejlődésre.

„Azt láttam az elmúlt hónapokban, hogy az anyukák nagyon eltökéltek és kiválóan elsajátították a tananyagot. A karrierváltás sosem könnyű, de az első nagy lépést megtették, és mi természetesen az elhelyezkedésben is segítjük őket” – mondta el Baráth Barbara, a Green Fox Academy ügyvezetője.

Persze a szándék nem lenne elég, ha nem volnának érdeklődők, de többek között a Prezi és a DXC Technology is jelezte: vonzónak tartják az édesanyáknak indított képzés ötletét.

Kép: Green Fox Academy

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.