Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Betiltaná a hétfői értekezleteket az Uber, hogy megelőzze a kiégést

A fuvarozócég idén nyáron két napot jelölt ki megbeszélés-mentes napnak, hogy ezzel is csökkentse az alkalmazottai fáradtságát.

Az Ubertől kiszivárgott e-mail szerint a munkavállalók 2021. július 12-én és augusztus 9-én nem tarthatnak meetingeket. A cég vezetői szerint minél több értekezleten kell részt venniük az alkalmazottaknak, annál könnyebben fókuszt vesztenek és fáradtabbak lesznek. Az értekezletmentes hétfőkkel ez ellen igyekeznek tenni – írja a Business Insider.

A cég azért választotta a hétfőket, mert úgy gondolják, hogy alapból a hétindító nap lehet az alkalmazottak legnehezebb napja. „Úgy gondoljuk, hogy a kezdeményezés egy jó alkalom lesz arra, hogy mindenkinek több ideje lesz összpontosítani” – írták a kiszivárgott üzenetben.

Az Uber a kezdeményezéssel arra a trendre reagált, hogy az alkalmazottak egyre több időt töltenek értekezleten. A Microsoft adatai alapján a jellemzően online céges találkozóknak platformot adó Teams alkalmazáson duplaannyi időt töltöttek az alkalmazottak 2021 februárjában, mint 2020 februárjában.

Ez idő alatt egy értekezlet átlagos ideje 35 percről 45 percre nőtt.

Egy másik idei Microsoft-tanulmány szerint az egymást követő meetingek növelhetik a dolgozók stresszszintjét és ronthatják a koncentrálóképességüket. Nem az Uber az első, aki csökkentené az értekezletek számát,

a Facebook és az Asana a szerdákat jelölte ki megbeszélésmentes napnak.

Fuvarozási nagyhalat vásárol fel az Uber, nem kapta olcsón

Borítókép: Campaign Creators // Unsplash

Oszd meg!