Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Julius Dūdėnas / Unsplash

Két magyar iskola is bekerült a világ 20 legjobbja közé

A The Telegraph friss rangsora azokat az intézeteket gyűjti össze, ahonnan a legtöbb diák jut be Oxfordba vagy Cambridge-be.

A Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium és a Milestone Intézet is felkerült a The Telegraph friss rangsorára, írja az eduline.hu. A lista azokat az intézeteket szedi össze, ahonnan a legtöbb diák jut be a két legnevesebb brit egyetem, az Oxford és a Cambridge képzéseire.

A listát három szingapúri iskola vezeti. A Milestone-t a The Telegraph külön kiemeli a rangsort ismertető cikkben,

2010-es indulásuk óta összesen 162 diák kapott felvételi ajánlatot a két egyetem egyikétől, idén tizenegyen jutottak be.

A fiatalok igenis haza akarnak jönni, és jó lenne, ha ezt végre mindenki észrevenné – Milestone-interjú

A brexit miatt az EU országaiból érkező elsőévesek idén már nem kapnak tandíjkedvezményt, és a brit diákhitelt sem vehetik fel, emiatt visszaesett az oxfordi és cambridge-i képzésekre jelentkező diákok száma is. Greskovits György, a Milestone oktatási vezetője elmondta, hiába kapott sok diák ajánlatot, volt, aki anyagi okok miatt nem tudott kimenni.

A lista itt tekinthető meg.

A borítóképen a Cambridge-i Egyetem épülete látható / Fotó: Julius Dūdėnas (Unsplash)
Oszd meg!